Paikalliset

"Haluamme tarjota asiakkaille uusimpia juttuja" – Nummelan Citymarketiin on asennettu Smartcartin älykärryjä

K-Citymarketin kauppias Sami Hertell esittelee uusia Smartcart älykärryjä. Tavallisiakin kärryjä on toki edelleen tarjolla.

Maija-Liisa Nyman

Mitä kaupasta pitikään ostaa? Löytyykö täältä sitä rapsiöljyä? Joku uusi reseptikin pitäisi keksiä.

Ei hätää, älykärry auttaa! K-Citymarket Vihti Nummelassa näihin kauppapulmiin saa nykyään vastauksen uusilta älytableteilla varustetuilta ostoskärryiltä. Niitä on asennettu kauppaan parikymmentä.

– Ihan uuden uutta ja tällä alueella ensimmäisenä, Citymarketin kauppias Sami Hertell toteaa.

Hän kertoo jo jonkin aikaa seuranneensa Smartcartin älykärryjen kehitystä. Kesän korvalla hän vakuuttui kärryjen toimivuudesta, ja niinpä niitä asennettiin kauppaan kesäkuun lopussa.

– Haluamme tarjota päivittäistavarakaupan asiakkaille uusimpia juttuja, Hertell toteaa. – Onhan tämä pienoinen panostus – mutta tulevaisuuteen pitää panostaa.

Kauppias sanoo itse kokeilleensa Smartcartin älykärryjä ja pitävänsä niitä näppärinä.

– Olen itse kokenut hyväksi K-Ruoka-sovelluksen ja tämä on seuraava askel siihen.

Smartcartin älykärryyn voi nimittäin kirjautua K-Ruoka-mobiilisovelluksella ja saada sitä kautta käyttöön vaikkapa tekemänsä ostoslistat.

Kärry toimii kuitenkin myös kirjautumatta – ja ostoslistankin voi luoda myös suoraan tabletille. Tabletilla voi hakea tuotteita; lisäksi siltä löytää reseptejä, kaupan omat tarjoukset, tuotetietoja ja kaupan pohjakartan.

Citymarkettiin on asennettu yli 300 pientä transponderia, jotka keskustelevat tablettien kanssa. Niinpä kärryjen käyttäjä pystyy esimerkiksi seuraamaan kartalta omaa liikkumistaan kaupassa. Kartalta voi myös etsiä reitin tietyn tuotteen luo.

– Yksi hienoimmista ominaisuuksista on tuo sijainnin näyttäminen. Tämä on kuin Google Maps, Hertell hymyilee ja jatkaa: – Tottahan mekin olemme kaupassa auttamassa, mutta aina ei henkilökuntaa satu sopivasti paikalle tai asiakas ei halua kysyä meiltä.

Smartcartin älykärryissä pystyy tuotteiden viivakoodit lukemalla seuraamaan ostostensa kokonaissummaa. Tulevaisuudessa viivakoodinlukijan on tarkoitus mahdollistaa se, että asiakkaan ei tarvitse kassalla muuta kuin maksaa ostokset.

– Se on iso kehityspolku meille, Smartcartin operatiivinen johtaja Marko Tikkanen kertoo. – Tavoite on, että pilottivaiheeseen päästään tämän vuoden puolella.

Tikkanen sanoo, että jonottamiseen saattaa tutkimusten mukaan kulua kolmannes kaupassakäyntiajasta ja ylikin.

– Meidän ykköstavoite on tehdä ostoskokemuksesta sujuvampi, vaivattomampi ja helpompi.

Smartcart

Smartcart on aloittanut toimintansa vuonna 2014. Toiminta on laajentunut nopeasti: vuoden 2017 tammikuussa älykärryjä oli käytössä neljässä kaupassa, nyt niitä löytää 95 kaupasta Hangosta Ivaloon.

Yritys pyrkii nyt laajentamaan toimintaansa ulkomaille. Älykärryjä on käytössä Suomen lisäksi jo Paraguayssa Etelä-Amerikassa.

Smartcartin latausasemalla on EU-alueen patentti. Kärryt latautuvat automaattisesti latausasemassa, johon ne kaupassa palautetaan. Kärryn kahvojen päädyissä on vastakappaleet lataamista varten.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat