Paikalliset

"Näin parvekkeen ilmiliekeissä" – Tulipalon uhrien avuntarvetta selvitetään

Liukkaankujalla riehui tulipalo rivitalossa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Kia Löfberg

Vihdin kirkonkylässä Liukkaankujalla syttyi tulipalo keskiviikkoiltana. Hätäkeskus sai hälytyksen Vihdin kirkonkylän Liukkaankujan rivitaloasunnoille kello 21.16.

Paikalla oli kaksi johtoyksikköä, kolme pelastusyksikköä, viisi sopimuspalokunnan pelastusyksikköä, viisi säiliöyksikköä ja tarvittavat muut tukiyksiköt.

Kaksi rivitalon kahdeksasta asunnosta tuhoutui pahasti ja lisäksi kolmessa muussa asunnossa on vesi- ja savuvahinkoja.

Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta kolmelle asukkaalle jouduttiin järjestämään tilapäismajoitus.

Poliisi tutkii edelleen palon syytä.

– Kun jalkapallopeli alkoi, joku kolkutteli oveen. Yleensä kyseessä ovat naapurin pikkupojat, joten menin katsomaan parvekkeelle. Näin asunnon parvekkeen ilmiliekeissä, ensimmäisessä asunnossa asuva Reijo Tervonen kertoo.

Tulipalo alkoi rivitalon kolmosasunnosta.

Palomiehet saivat rakennuksen keskiosan ullakkopalon sammutettua vasta neljän jälkeen aamuyöstä. Talon asukkaiden yöunet jäivät lyhyiksi.

– Olen jutellut poliisien ja palomiesten kanssa. Todella ikävä tapahtuma, toivottavasti palon syy selviää, Tervonen miettii.

Paikalle oli saapunut myös rivitalon isäinnöitsijäfirma Isarvosta Ari Virtanen, joka katseli palon jälkiä kollegansa kanssa.

– Todella valitettavaa. Nyt ensimmäinen askel on vahinkoilmoituksen teko ja sitten katsotaan miten edetään, Virtanen sanoo.

Viereisen palvelutalo Hopearinteen asukkaat kertovat nukkuneensa sikeästi, mutta nyt ikkunoita on pidetty enemmän kiinni katkun takia. Voimakas savunhaju on levinnyt koko kirkonkylän alueelle.

– Huoneessani on onneksi tuuletin. Kamalaa rivitalon asukkaille, menettää nyt kaikki tavaransa ja kotinsa, yksi palvelutalon asukkaista pohtii.

Kirkkoherra Pekka Valkeapää kertoo, että Vihdin seurakunta on aiemmin vastaavissa tilanteissa toiminut kanavana, jonka kautta onnettomuuden uhreille on voitu kerätä tarpeellista tavaraa. Nytkin auttamisen kanava varmasti avataan, mutta pari päivää pitää asian kanssa malttaa. Valkeapää muistuttaa, että todennäköisesti vakuutusyhtiö korvaa palon tuhot täysimääräisesti. Siksi onkin olennaista selvittää, millaista apua käytännössä tarvitaan.

– On todella hienoa, että ihmisillä on auttamisen halu pinnassa, mutta vielä hetki täytyy odottaa ja selvittää, millaista apua tarvitaan, Valkeapää sanoo ja jatkaa: – Jos avuntarve on keräys, sellainen järjestetään ja seurakunta on siinä aktiivinen. Sovimme nyt erikseen asiasta asianomaisten kanssa, jotta heidän tarpeensa tulevat tietoon.

Valkeapää uskoo, että tällä hetkellä kriisiapu on akuutein asia.

– Annamme kriisiapua, jos asukkaat haluavat ja jos he eivät ole sitä vielä saaneet.

Kriisitilanteissa Vihdin kunta ja Vihdin seurakunta toimivat yhteistyössä. Karviainen ja seurakunnan diakonia antavat tarvittaessa sekä aineellista tukea että kriisiapua.

Juttua päivitetty 19.7.2018: Tulipalo alkoi kolmosasunnosta.

Lisää aiheesta

Rivitalo paloi Vihdin kirkonkylässä – kaksi asuntoa tuhoutui, kolmelle asukkaalle tilapäismajoitus12.7.2018 08.33

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat