Paikalliset

"Standardit ovat korkealla tässä jengissä" – Englantilaisen seuran valmentajat Vihdissä

Leiri sujui hyvin kielimuurista huolimatta.

Kimmo Tidenberg

Nummelan uimahallin kentällä musiikki soi ja huudot raikaavat sekä suomeksi että brittienglanniksi. Käynnissä on Nummelan Palloseuran ja englannin valioliigaseura Stoke City FC:n järjestämä jalkapalloleiri, joka on tarkoitettu 10–13-vuotiaille tytöille ja pojille. Sää on ollut pääosin aurinkoinen, eikä tuuli haittaa viimeisenäkään päivänä menoa, kun käynnissä on leirin lopputurnaus.

– Kansainvälisyys on leirillä hauska twisti, NuPSin Kimmo Tidenberg sanoo. Hän toimii leirillä yhdyshenkilönä ja on auttanut käytännön järjestelyissä.

Stoke-on-Trentin kaupungista, Englannista kotoisin oleva Ray Spooner on ollut NuPSin kontaktien lisäksi tärkeä apu leirin onnistumisen kannalta. Hänen poikansa pelaa NuPSin riveissä.

– NuPSin valmennustoiminta on laajaa, mutta kansainvälinen yhteistyö puuttui. Tämä on askel siihen suuntaan, Spooner kertoo.

Leirin tavoite on ensisijaisesti tarjota nuorille pelaajille mahdollisuus saada kansainvälistä näkökulmaa ja erilaista opetusta ammattilaisilta. Apulaisina kentällä häärii myös NuPSin pelaajia, jotka tarvittaessa tulkkaavat ja auttavat harjoituksissa. Leirin pääasia on oppimisen ja kielikylvyn lisäksi se, että pelaajilla on hauskaa. Toki myös porkkana löytyy pitämään motivaatiota yllä:

– Noin viisi lupaavaa pelaajaa kutsutaan mukaan Englantiin Stoke Cityn omalle leirille, Stoke Cityn juniorivalmentaja Aaron Duce kertoo.

Siellä pelaaja pääsee mukaan viikon kestävälle leirille, joka voi avata lisää ovia. Jos valmentajat uskovat pelaajan kykyihin, nuorelle voi aueta paikka jopa Stoke City FC Academyssa. Siellä junioripalloilijoita valmennetaan kohti valioliigatasoa.

– Standardit ovat korkealla tässä jengissä, taitavia pelaajia löytyy, Duce kehuu ja jatkaa: – Olen jo aika varma parista pelaajasta, jotka ainakin valitsemme Stoke Cityn leirille.

Stoke City FC -jalkapalloleiri

Nummelan Palloseura järjesti 2004–2007 syntyneille tytöille ja pojille englannin valioliigaseura Stoke City FC:n jalkapalloleirin.

Nummelan uimahallin kentällä maanantaista perjantaihin 2.7. – 6.7.2018.

Stoke City Football Club on jalkapalloseura Stoke-on-Trentin kaupungista, Englannista. Liiga on Englannin toiseksi vanhin seura, ja se perustettiin vuonna 1863.

Seura pelaa kaudella 2018–2019 myös mestaruussarjassa.

Viisi nuorta lahjakkuutta valittiin Stoke City FC:n leirille: 2006 syntyneistä Joona Puro, Jami Bergman, Joel Longström ja maalivahti Peppi Niemi. Lisäksi 2007 NuPS tytöistä Wiona Nokio.

www.nups.fi/stoke

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat