Urheilu

Pinkit Stringit voitti harrastefutiksen Suomenmestaruuden

Voitonmalja. Voittajien on helppo hymyillä.

Jyrki Kivelä

Nummelan Palloseuran naisten harrastejoukkue Pinkit Stringit voitti viime viikonloppuna Suomen Palloliiton virallisen harrastefutiksen SM-turnauksen eli Simo Syrjävaara Cupin. Joukkue voitti tiukassa finaaliottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen kokkolalaisen MUSTA TUNTUU –joukkueen.

Pinkit Stringit pelasi naisten Fair Play –sarjaa, jossa ei saa pelata 4. div:ssa ja sitä ylempänä naisten sarjoissa tai B-tyttöjen SM-sarjassa ja 1. div:ssa pelaavat.

-– Voitto maistuu mielettömän hienolta. Vuosi sitten kun aloitin tämän joukkueen peräsimessä, kukaan ei olisi ikinä uskonut mitä tulemme saavuttamaan. Näihin SM-kisoihin päätimme lähteä varovaisin odotuksin katsomaan kuinka kova taso on kun paikalla on Suomen kovimmat jengit, kertoi joukkueen tyytyväinen valmentaja Tony Hällfors.

Hällforsin mukaan ratkaisevin tekijä voittoon oli kyky selviytyä tiukoista tilanteista voittajana ulos. Viimeisessä alkulohkon pelissä joukkue oli tappiolla vielä 10 minuuttia ennen pelin päättymistä 2-0 kunnes alkoi turnauksessa Suomen parhaaksi harrastepelaajaksi valitun Riina Kostiaisen show. Hän teki hattutempun alle 5 minuuttiin ja näin 3-2 voitolla joukkue varmisti lohkovoiton ja paikan semifinaalissa.

– Vaikka tämä onkin harrastesarja, aina pelataan tosissaan ja täysiä. Kyllä siellä tänäänkin tuli juostua yli 14 km, laskeskeli 7 pelissä 9 maalia tehnyt Kostiainen.

Vaatimattomana pelaajana tunnettu Kostiainen kehuu koko joukkuetta eikä katso olevansa yksin joukkueen kantava voima.

– Olen joukkueen nuorin, mutta on hienoa saada pelata tällaisessa joukkueessa, jossa niin pelaajat kuin valmentajatkin ovat sitoutuneita yhteisiin tavoitteisiin, muistuttaa Kostiainen.

– Joukkueessa on huikeita persoonia ja eri elämäntilanteissa olevia naisia, mutta kun Pinksupaidat vedetään päälle niin kaikki on yhtä perhettä. En vaihtaisi yhtään päivää pois tästä matkasta. Iso kiitos kuuluu myös seuralle ja yhteistyökumppaneille, jotka ovat tukeneet meitä ja antaneet meille työrauhan. Tämä mestaruus on meidän kaikkien mestaruus, kiittelee Hällfors.

Kostiainen niin kuin koko joukkue odottaa innolla seuraavaa kautta, sillä sitä ennen on voitettava Uudenmaan piirin naisten korkein harrastesarja ja sitten päätettävä nouseeko joukkue pelaamaan ison kentän 5. divisioonaa.

– Olemme pohtineet isolle kentälle siirtymistä ja divariin menemistä, mutta päätämme sen kun näemme mikä pelaajatilanne on loppuvuodesta. Peli muuttuu paljon, kun siirrytään 7v7 pelistä 11v11 peliin ja isolle kentälle. Taidollisesti pärjäisimme jo nyt divarissa, mutta se vaatii kuntopohjaa ja sitoutumista ihan eri tavalla, arvelee Hällfors.

Pinkit Stringit

Suomen mestaruuden voittaneessa Pinkit Stringit joukkueessa pelasivat:

Grönholm Taija, Kostiainen Riina, Edis Lotta, Valkonen Taina, Sundberg Tuija, Törn Katriina, Saarivainio Anri, Tyrväinen Hanna, Dunder Suvi ja Ruuskanen Sari.

Valmentajina joukkueessa toimivat: Hällfors Tony, Värri Timo, Kymäläinen Jarno

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat