Paikallisurheilu

ViPan naiset jatkaa voittokulkuaan – nyt vierasvoitto Virkkalasta murskalukemin

II-palkittu Janika Kiuru tuulettaa paloa pallon ollessa Emilia Helmisen räpylässä ennen Virkkalan etenijää.

Kai Kahilainen

Vihdin Pallon naisten maakuntasarjan joukkue jatkaa iloisella ilmeellä. Tiistaina haettiin pisteet kotiin Virkkalan Kiriltä murskalukemin 0-2 (2-25, 3-18). ViPa on voittanut nyt kaikki ottelunsa 2-0 ja on varmistanut maakuntasarjan etelälohkossa B-lohkon voiton, vaikka neljä kierrosta on vielä pelaamatta.

ViPa lähti otteluun hyvällä ilmeellä ja jo ensimmäisen vuoroparin alkutahdit kertoivat ottelun luonteen. ViPa vei ja ViKi pyristeli parhaansa mukaan vastaan. Jakson juoksueroa selittää Virkkalan kentän reunan pöheikkö, jonne pallo usein painui kakkospuolen läpilyönneistä ja ohiheitoista. Pallon etsimisten aikana syntyi usea jakson juoksuista. Mikäli alue olisi ollut rajoitusalueena, olisi juoksujen määrä ollut huomattavasti pienempi. Jakson juoksueron ollessa jo varhaisessa vaiheessa riittävän suuri, sai pelaajat kokeilla erilaisia ratkaisuja tilanteissa. Kotiutukset jakaantuivat nyt myös etenijöinä ja vaihtajina yleensä pelanneille naisille. Ulkopelissäkin jaksettiin keskittyä omaan tekemiseen ja pidettiin Virkkalan yritykset hyvin aisoissa. Oma haasteensa oli hiekkakenttään totuttautumisessa, sillä peli oli ensimmäinen tällä kaudella hiekka-alustalla.

Toinen jakso ei juurikaan poikennut ensimmäisestä jaksosta. Oma ulkopeli oli tarkkaa eikä Virkkalalle annettu mahdollisuuksia yllättää. Oma sisäpeli rullasi ja lähes kaikissa vuoropareissa pystyttiin lyömään ainakin yksi kierros läpi ennen vuoron vaihtumista.

Ottelussa lyöntipuolella kunnostautui varsinkin Saara Simolin lyömällä kolme kunnaria ja viisi tavallista ja Riia Virto kahdella kunnarilla ja kuudella tavallisella juoksulla. Sisäpelissä pelattiin muutenkin koko joukkueella ja lyötyjen juoksujen osalta saivat lähes kaikki pelaajat merkintöjä pöytäkirjaan.

Ottelussa palkittiin I-palkinnolla loistavaan lyöntivireeseen päässyt Saara Simolin ja II-palkinnolla hienosti jälleen kerran etenijänä viilettänyt ja siepparina pelannut Janika Kiuru.

Keskiviikoksi merkitty kotiottelu Kinnarin Pesistä vastaan peruuntui Kinnarin joukkueen loukkaantumissuman takia. Ottelun siirrolle ei löytynyt runkosarjan loppuaikana sopivaa ajankohtaa ja KiPe ehdotti ottelun luovuttamista, koska lopputuloksella ei ollut enää merkitystä sarjasijoituksen kannalta. Näin ViPa sai kymmenennen voittonsa, vaikka mieluummin olisi ottelu pelattu kotiyleisön edessä.

Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan Hiidenkirnussa sunnuntaina 26.8 kello 14, kun vastustajaksi saapuu Haminan Pallo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat