Puheenaihe

Nyt tuli muistutus uusien autojen perustavanlaatuisesta ongelmasta – yksi vilkaisu sivulle ei riitä ratkaisemaan

Vakuutusyhtiö muistuttaa uusien autojen kolaririskistä risteyksissä. Kuvituskuva.

arkisto/marko kekki

Vakuutusyhtiö LähiTapiola muistuttaa, että uudella autolla ajaessa kannattaa risteyksissä vilkaista sivuille aina vähintään kaksi kertaa. Syynä ovat uusien autojen ohjaamon pilarit, jotka ovat yleensä paksuja ja leveitä ja haittaavat näkyvyyttä.

Yhtiön mukaan yksi vilkaisu ei risteyksessä riitä, sillä toinen auto jää helposti pilarien taakse piiloon.

Vakuutusyhtiö antaa myös toisen ohjeen risteyksessä ajaville: risteykseen saapuessa kannattaa ottaa aikansa ennen menemistä.

Ongelmana on, että monien, esimerkiksi ikääntyvien kuljettajien on vaikea hahmottaa nopeuksia risteysalueella. Vakuutusyhtiön mukaan risteysalueella ei kannata hosua, eikä jonossa kannata pitää kiirettä.

Risteyksissä sattuu kolareita monista eri syistä, joista tyypillisin on havaintovirhe. Tavallisesti kuljettaja ei ole nähnyt toista osapuolta tai hän ei ole keskittynyt ajamiseen vaan katse tai ajatus on ollut muualla. Joskus kuljettaja on ajanut päin punaisia.

Vakuutusyhtiö muistuttaa myös kahdesta muusta helposta kolarinehkäisykikasta. Parkkiruutuun kannattaa peruuttaa jo saapuessa, sillä näkyvyys on silloin lähtiessä parempi, eikä kolhuja tule niin helposti. Peräänajoja voi puolestaan parhaiten ehkäistä pitämällä kunnollista turvaväliä edellä ajavaan ja pitämällä huomion liikenteessä.

Oletko huomannut pilariongelman uusissa autoissa?

Kyllä
80% (934 ääntä)
En
20% (239 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1173

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poliisilta tärkeä muistutus metsässä liikkuville – ”Pahinta on hätiköidä”17.7.2018 09.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat