Puheenaihe

Ilmaiset asunnot ja ruoka poliisiopiskelijoille? Hallitus riitelee nyt eduista, jotka Jyrki Katainen leikkasi 2008

Kuvituskuva.

Anton Soinne

Sinisten ministeriryhmä esitti perjantaina, että poliisien määrää on lisättävä lähivuosina 800 henkilöllä ja poliisiopiskelijoilta leikatut etuudet on palautettava. Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) totesi perjantaina Lännen median haastattelussa, ettei tue esityksiä.

Mykkäsen mukaan yleinen asumistuki riittää poliisiopiskelijoiden asumiseen myös muualla kuin soluasunnoissa. Poliisikoulutukseen oli viime keväänä ennätysmäärä hakijoita. Edellisenä vuonna tilanne tosin oli huonompi eikä kaikkia vapaana olleita paikkoja saatu täytetyksi.

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho hämmästelee Mykkäsen kantaa.

– Olen yllättynyt, että tällaista tukea saadessaan toimialan ministeri itse ilmoittaa, ettei poliisien määrää voida kustannussyistä lisätä.

Siniset on huolissaan siitä, miten poliisien määrä pystytään turvaamaan jatkossa, jos poliisiala ei houkuttele entiseen malliin.

– Kataisen hallitus teki suuren virheen poistaessaan poliisiopiskelijoilta maksuttoman majoituksen, ruoan ja terveydenhuollon, sanoo Terho.

Terhon mielestä Mykkäsen mainitsema poliisien palkkaaminen riskilähiöihin on kuitenkin kannatettava ajatus.

– Se ei voi tosin jäädä vain ajatukseksi, vaan siihenkin tarvitaan rahaa sekä koulutettua henkilöstöä, tähdentää Terho.

– Turvallisuuden ylläpitäminen on valtiovallan tärkein tehtävä, koska vain siten varmistetaan kansalaisten vapaudet ja oikeudet, koskemattomuus ja omaisuuden suoja. Tietysti puolueiden linjoissa ja painopisteissä on eroja, mutta ei nyt ruveta tässä hallituksessa sentään punavihreää politiikkaa tekemään, naurahtaa Terho.

Poliisiopiskelijoiden etuuksien palauttaminen maksaisi noin 2 miljoonaa. Siniset esitti perjantaina myös, että Puolustusvoimiin on välittömästi saatava 100 uutta virkaa, mikä maksaisi noin 5,8 miljoonaa.

Sinisten esityksistä neuvotellaan budjettiriihessä 28.–29. elokuuta.

Pitääkö poliisiopiskelijoilla olla ilmainen majoitus?

Ei
67% (60 ääntä)
Kyllä
33% (29 ääntä)
Ääniä yhteensä: 89

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sitkeä myytti murenee – Tutkimus: Asumistuki vaikuttaa vuokriin luultua vähemmän31.5.2017 08.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat