Puheenaihe

Hallitus haluaa lopettaa palomieskoulutuksen Uudellamaalla – liitto vastustaa

Kuvituskuva.

Karolina Ketola

– Hallituksen suunnitelma pelastusalan koulutuksen keskittämisestä pelkästään Kuopioon ei takaa pääkaupunkiseudun turvallisuutta, vastustaan Uudenmaan liitosta.

Uudenmaan liiton mukaan alueen erityispiirteiden vuoksi pelastuskoulutuksen säilyttäminen Helsingissä on välttämätöntä.

– Uudenmaan erityisolosuhteisiin kuuluvat muun muassa lentoasema, metro, ydinvoimala ja öljysatama. Lisäksi korkea rakentaminen, esimerkiksi Pasilassa ja Leppävaarassa, tuo uudenlaisia haasteita. Myös ruotsinkielinen palvelu on voitava turvata. Suomen väestöstä merkittävä osa asuu Uudellamaalla ja väestönkasvun ennakoidaan jatkuvan edelleen voimakkaana.

Liiton mukaan pelastusalan koulutusta pitäisi lakkauttamisen sijaan päinvastoin lisätä Uudellamaalla.

– Kuopio sopii hyvin koulutusorganisaation ja hallinnon kotipaikaksi, mutta koulutusta ei tulisi poistaa pääkaupunkiseudulta, Uudenmaan liitosta kerrotaan.

Sisäministeriön 6. huhtikuuta antaman tiedotteen mukaan koko pelastusalan koulutus esitetään keskitettäväksi Pelastusopistoon Kuopioon, jolloin Helsingin pelastuslaitoksen yhteydessä toimivan Pelastuskoulun toiminta lakkaisi. Suunnitelman mukaan viimeinen kurssi valmistuisi Helsingin Pelastuskoulusta vuonna 2020.

Pelastuskoulutuksen muutos sisältyy hallituksen esitykseen pelastuslain muuttamisesta (HE 18/2018). Lakiehdotus on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat