Puheenaihe

Tulli vahvistaa: 400 euron netistä tilatusta tuotteesta pitää maksaa liki 600 euron lisämaksut

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Tullaamattomana tilattujen tuotteiden hinnoista voi paljastua epämieluisia yllätyksiä Suomessa.

Suosiossa olevan sähköpolkupyörän hankkiminen ulkomailta voi koitua tällä hetkellä huomattavasti hintalappua kalliimmaksi investoinniksi.

Erityisen varuillaan kannattaa olla kiinalaisvalmisteisten sähköpolkupyörien kanssa, joille on asetettu kuuden kuukauden ajaksi väliaikainen polkumyyntitullin

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että polkumyyntitullia varten täytyy maksaa vakuus pyörää tullattaessa. Polkumyyntitulli saattaa muuttua pysyväksi, joten tilaajalle selviää vasta kuuden kuukauden jälkeen, pysyykö tullimaksu.

Jos tulli kannetaan, tullauksen yhteydessä maksettu vakuus kuittaa polkumyyntitullin. Jos polkumyyntitullia ei kanneta, tulli palauttaa vakuuden.

Hintaero voi olla varsin merkittävä. Esimerkiksi 400 euron hintaisesta kiinalaisesta sähköpolkupyörästä, jonka postituskulut ovat 35 euroa, joutuisit maksamaan 26,10 euroa yleistä tullia ja 363,70 polkumyyntitullia sekä 197,90 euroa arvonlisäveroa, eli yhteensä noin 587,70 euroa maahantuontiveroja. Ratkaisevaa on pyörän alkuperämaa, ei se mistä sen on tilannut.

Esimerkiksi Saksasta tilatusta kiinalaisvalmisteisesta sähköpolkupyörästä, joka toimitetaan vastaanottajalle tullaamattomana, joutuu myös maksamaan polkumyyntitullin muiden maahantuontiverojen lisäksi. Jos taas pyörä toimitetaan Saksasta jo tullattuna, ei polkumyyntitullia tai muita veroja enää kanneta.

Tulli perii joko EU:sta tai EU:n ulkopuolelta tullaamattomista lähetetyistä yli 150 euron arvoisista lähetyksistä yleistä tullia ja arvonlisäveroa sekä näiden lisäksi polkumyyntitullit ja muut tavaraan kohdistuvat verot. Ole siis tarkka jo ostaessasi ja selvitä, toimitetaanko tavara sinulle tullattuna vai vastaatko siitä itse.

Muokattu: tarkennettu sanamuotoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat