Paikalliset

"Meillä on vain yksi maapallo" – Globe Hopen brändi uudistuu

Seija Lukkala sai idean vuonna 2001: Millainen olisi yritys, joka myisi kertakäyttömuodin sijaan kierrätetystä materiaalista tehtyjä design-tuotteita? Lukkala oli toiminut tekstiilialalla jo 13 vuoden ajan tekoturkistakkeja valmistaneessa SL-Studio-yrityksessä, mutta kertakäyttökulttuuri sai hänet miettimään vaatealaa vastuullisemmasta näkökulmasta.

– Kyllä, Globe Hope syntyi maailmantuskasta, Globe Hopen toimitusjohtaja Lukkala naurahtaa. Ekologisuus ja eettisyys ovat arvoja, joiden takana 15 vuotta toiminut tekstiilialan yritys edelleen seisoo. Lukkala kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että vihdoin ilmastonmuutokseen ja kertakäyttömuodin haittoihin on herätty.

Tiedostava kuluttaminen vuosien varrella on lisääntynyt, vaikkakin hitaammin, mitä 2000-luvun alussa kuvittelin, Lukkala pohtii. Ensimmäinen Hope-kierrätysvaatemallisto julkaistiin vuonna 2003, ja se oli suunnattu nuorille edelläkävijöille. Nyt Globe Hopen brändi uudistuu täysin, kun syyskuun ensimmäisenä päivänä lanseerataan uudet verkkosivut, laukku- ja asustemallisto sekä luonnonkosmetiikkasarja. Brändin logo muuttuu vihreästä tähdestä terra-logoksi.

– Uusi logo symboloi alkemistien maapalloa, jossa unohdetusta tehdään ekologisia ja design-tuotteita, Lukkala selvittää. Uusi syysmallisto kantaa nimeä Riite, ja pääsuunnittelija Anssi Ruokokoski on käyttänyt malliston inspiraationa Suomen sääilmiöitä. Riite-kuosin on suunnitellut nuori printtisuunnittelija Emma Napari​. Tuotevalikoima täydentyy myös suomalaisen Mia Höytön luomalla kosmetiikkasarjalla, jonka tuotteet ovat ecocert-sertifioituja.

– Tuotteissa suositaan luonnollisia raaka-aineita, eikä niitä ole testattu eläimillä, Lukkala selvittää ja jatkaa: – Vastuullinen estetiikka ei ole enää haalea tähti taivaalla, vaan tulevaisuuden tarina.

Globe Hope -yritys

Perustettu vuonna 2001.

Ensimmäinen Hope-kierrätysvaatemallisto julkaistiin vuonna 2003. Ensimmäinen tuote oli Nokian kumisaappaan varresta tehty iltalaukku.

Uusi brändi-ilme lanseerataan uuden verkkokaupan ja malliston myötä 1. syyskuuta 2018.

Lauantaina 1.9. Nummelan tehtaanmyymälässä remontoidun myymälän avajaiset klo 10.00–15.00.

Globe Hopen tehtaanmyymälä sijaitsee osoitteessa Harjutie 14, 03100 Nummela.

www.globehope.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat