Paikalliset

Heinäkuussa Vihdissä oli 1229 työtöntä – Kesällä tapahtui käänne huonompaan

Nuoriso- ja pitkäaistyöttömyys laskevat Uudellamaalla.

Arkisto/ Johanna Erjonsalo

Heinäkuun lopussa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Vihdissä 8,4 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että yhteensä 1229 vihtiläistä oli heinäkuun lopussa työtä vailla. Naisia työttömistä oli 652, miehiä vähemmän eli 577.

Vihdin naapurikunnista Nurmijärvellä työttömien osuus työvoimasta on 6,6 prosenttia, Kirkkonummella sama kuin Vihdissä eli 8,4, Espoossa 9,2, Lohjalla 9,6 ja Karkkilassa 10 prosenttia.

Uudenmaan kunnista paras työllisyystilanne heinäkuun lopussa on ollut Pornaisissa, jossa työttömyysprosentti oli 4,8. Seuraavina tulevat Siuntio (6,1 prosenttia) sekä Mäntsälä ja Sipoo (molemmissa 6,4 prosenttia).

Huonoin työllisyystilanne Uudellamaalla oli Myrskylässä, Helsingissä sekä Loviisassa. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Myrskylässä oli 11,1 prosenttia, Helsingissä 10,9 ja Loviisassa 10,7.

Kuitenkin työttömien työnhakijoiden määrä laski heinäkuussa kaikissa Uudenmaan kunnissa, jos tilannetta verrataan edellisvuoden heinäkuuhun. Suhteellisesti eniten työttömyys laski Pornaisissa, Mäntsälässä ja Karkkilassa. Pienintä lasku oli Sipoossa ja Askolassa.

Vuoden takaiseen verrattuna myös Vihdissä on tilanne siis kohentunut; heinäkuussa 2017 oli Vihdissä työttömänä 162 henkilöä enemmän kuin tänä vuonna.

Jos vertailu sen sijaan tehdään kuukauden takaiseen tilanteeseen, ei työllisyystilanne Vihdissä näyttäydy yhtä hyvänä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuussa hieman pienempi kuin nyt heinäkuussa: kesäkuun lopussa osuus oli kahdeksan prosenttia. Toukokuussa tilanne on ollut vielä kesäkuutakin parempi, sillä työttömyys laski koko kevään ajan ja työttömyysprosentti oli toukokuun lopussa tämän vuoden parhaissa lukemissa 7,1 prosenttia.

Avoimia työpaikkoja Vihdissä oli heinäkuussa 106. Kesäkuussa avoimia työpaikkoja oli Vihdissä enemmän: 168 paikkaa. Vuotta aiemmin eli heinäkuussa 2017 työpaikkoja oli avoinna vain 88.

Kaikkiaan Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun aikana avoinna yli 32 000 työpaikkaa. Uusia avoimia työpaikkoja Uudenmaan ely-keskuksen alueella oli heinäkuussa haettavana 18 883. Tämä on lähes 30 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Työpaikoista täytettiin kuun aikana 881. Kuun lopussa avoinna oli yli 15 000 työpaikkaa.

Runsaasti uusia avoimia työpaikkoja heinäkuussa tuli myyjille, talonrakentajille, toimisto- ja laitossiivoojille sekä myyntiedustajille.

Huolestuttaako työllisyystilanne?

Kyllä
57% (4 ääntä)
Ei
43% (3 ääntä)
Ääniä yhteensä: 7

Uudenmaan työllisyystilanne

Uudenmaan ely-keskuksen alueella oli heinäkuun lopussa yhteensä 83 862 työtöntä työnhakijaa. Tämä on yli 10 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin; lasku on kuitenkin ollut selkeästi hitaampaa kuin alkuvuoden aikana.

Uudellamaalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta heinäkuun lopussa oli 9,9 prosenttia.

Eniten työttömiä oli ammatteihin luokittelemattomien ja erityisasiantuntijoiden ammattiryhmissä.

Sekä nuorten työttömien että pitkäaikaistyöttömien määrä väheni Uudellamaalla vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Myös ulkomaalaisten työttömiä oli vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Työllisyystilanne on kohentunut koko kevään – Vihdissä työttömyysaste 7,1 prosenttia28.6.2018 17.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat