Paikalliset

“Harrastaminen kuuluu kaikille lapsille varoihin katsomatta” – NuPS perusti rahaston vähävaraisten perheiden lasten jalkapalloharrastuksen tukemiseen

NuPSin toiminnanjohtaja Nina Åberg (vas) otti vastaan Pinkkien Stringien 1500 euron lahjoituksen rahastoon. Lahjoitusta olivat antamassa Minttu Päivärinta, Jaana Laine ja Taili Harjula.

Nina Paloheimo

Nummelan Palloseura kerää varoja vähävaraisten perheiden lasten harrastamiseen.

– Jokaisella lapsella pitäisi olla oikeus ja mahdollisuus harrastuksiin riippumatta perheiden taloudellisesta tilanteesta, toteaa seuran puheenjohtaja Kari Virta.

– Meistä jokainen voi joutua tilanteeseen, jossa tarvitaan hetken aikaa tukea ja apua. Siksi haluamme tarjota mahdollisuuden saada tukea ja antaa sitä, puheenjohtaa jatkaa.

NuPS perusti rahaston, joka tulee vähävaraisten perheiden lasten harrastamista. Rahoja kerätään yrityksiltä ja yksityisiltä lahjoittajilta.

Seuran kehityspäällikkö Timo Tuomi arvioi, että vuosittain 5000 –10 000 eurolla liikutettaisiin noin kahtakymmentä lasta.

– Kun lasten kausimaksu on maksettu, lapset voivat huoletta liikkua ja pelata jälleen koko vuoden. Lasten pitäisi voida olla tasa-arvoisessa asemassa toisiinsa nähden joukkueissa.

Vähävaraiset perheet voivat hakea seuralta tukea anonyymisti. NuPSin verkkosivuilta löytyy lomake, jonka täyttämällä asia lähtee käsittelyyn. Seurassa kaksi ihmistä voivat käsitellä hakemuksia. Heillä on luonnollisesti vaitiolovelvollisuus. Hakemukset esitellään nimettömästi seuran hallitukselle.

Seura on jo laittanut varoja rahastoon. NuPSin järjestämän yrityskeilailu-tapahtuman tuotoista osa siirrettiin rahastoon. Myös aiemmista tapahtumista on siirretty varoja.

Seuran yksi värikkäimmistä joukkueista, naisten harrastusjalkapalloryhmä Pinkit Stringit lahjoitti 1500 euroa rahastoon viime talvena järjestämästään Stringi Cupin tuotoista.

– Joukkueemme toimintaan kuuluu erottamattomana osana hyväntekeväisyys. Nyt kun seuralla on tämä rahasto, tuntui luonnolliselle lahjoittaa varat sinne. Joukkueemme naisten lapsista suurin osa pelaa niin ikään NuPSissa, joten lasten liikkuminen ja harrastaminen on lähellä sydäntä, kertoo piksujen puuhanainen Taili Harjula.

Lahjoittaminen rahastoon onnistuu siirtämällä rahaa suoraan rahaston pankkitilille. Kaikki lahjoitukset menevät lyhentämättömänä perheiden tukemiseen.

Viitetekstissä kannattaa mainita, mikäli haluaa osoittaa varat aivan tiettyyn kohteeseen.

Kaikissa lahjoitusasioissa voi olla myös yhteydessä toiminnanjohtaja Nina Åbergiin.

Lahjoittajat saavat myös kuulla säännöllisin ajoin, millä tapaa heidän apuna on mennyt perille ja montako lasta he ovat olleet liikuttamassa.

– Kaikenlaiset lahjoitukset ja tuen osoitukset ovat lämpimästi tervetulleita, toteaa Kari Virta.

– Liikkumisen ilo, onnistumisen elämykset ja ystävät kuuluvat jokaiselle lapselle. Haluamme olla mahdollistamassa sen vihtiläisille perheille.

Rahaston tilinumero OP Nummela - FI61 5297 0020 1340 95, keräyslupanumero: RA/2018/483.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat