Paikalliset

Länsi-Uudenmaan Säästöpankin liiketoiminta jatkui vakaana alkuvuonna – asiakasmäärä ylitti 35 000

Luotoissa ja talletuksissa kasvua alkuvuodesta.

Säästöpankin toimitusjohtaja Jukka Suominen kertoo, että pankin asiakasmäärä on rikkonut alkuvuodesta 35 000 asiakkaan "haamurajan".

Helena Soinio

Länsi-Uudenmaan Säästöpankin ensimmäinen vuosipuolisko oli positiivinen ja pankin tavoitteiden mukainen, kertoo toimitusjohtaja Jukka Suominen.

Pankin asiakasmäärä on noussut yli 35 000:n. Talletukset ovat kasvaneet 12 kuukauden aikana 6,4 prosenttia ja kesäkuun loppuun mennessä niiden määrä oli yli 534 miljoonaa euroa.

Luotonanto kasvoi 12 kuukauden aikana 7,5 prosenttia ja koko luotonanto oli kesäkuun lopussa runsaat 634 miljoonaa.

– Luottokannan kasvuvauhti on vähän parempi kuin aiemmin. Varsinkin asunto-osakeyhtiörahoitus on nyt aiempaa suurempaa Vihdissä ja Kirkkonummella, mutta Lohjalla vaisumpaa.

– Suhdanteet ja taloudellinen aktiviteetti ovat nyt paremmassa vireessä, ja asuntokauppa on pirteämpää kuin menneinä vuosina. Yritykset ovat kuitenkin velkaantumisen suhteen yhä varovaisia.

– Pitkään on ennusteltu korkotason nousua, mutta yhä olemme tilanteessa, missä esimerkiksi kaikki euriborit ovat miinuksella. Se ei ole ihan terve tilanne. Luotot ovat tietysti halpoja, mutta talletuskorot eivät ole sellaisia mihin on totuttu.

Pankin tuloskehitys oli kevään katsauskaudella pienempi kuin vastaavalla kaudella viime vuonna, ja liikevoitto on noin 1,2 miljoonaa euroa viime vuotista matalampi.

Tämä ei kuitenkaan johdu asiakasliiketoiminnasta, vaan tulee sijoitussalkun arvonmuutoksista, kertoo Suominen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat