Puheenaihe

Moponuoret rällästivät aamuyön tunneille – Poliisilta kuitti tiehallinnolle ja sivallus nuorille: "Lähestymme teitä alkuviikosta"

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Ryhmä Nivalaan kokoontuneita moponuoria työllisti Oulun poliisia aamuyöhön asti perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Nuoret keulivat tiellä ilman valoja ja ajelivat pyöräteitä takaperin. Poliisin mukaan 'epäviralliseen moporälläysiltaan' kokoontuneet nuoret selvisivät illasta ja yöstä kohtuullisen vähin vaurioin, sillä ainoastaan yksi 'kaahustelija' törmäsi keskustassa edellään kulkeneen henkilöauton perään. Nuori pakeni juosten paikalta, mutta palasi kuitenkin kolaripaikalle mopoaan ja sakkoa noutamaan.

Rälläämisen aikana paikalla ollut poliisi ei provosoitunut poikien ahkerista yrityksistä huolimatta, vaan videoi nuorten liikkeet ja lähestyy heitä ja heidän vanhempiaan hetikohta alkuviikosta.

Poliisi myös kuittailee tiedotteessaan tiehallinnolle katuvalojen toimivuudesta.

– Mainittakoon, että poliisikin on havainnut, että tiehallinto on huomioinut pimenevät illat ja sammuttaa katu- ja tievalaistukset useilla tieosuuksilla hyvissä ajoin illan hämärtyessä, sillä ajoneuvojen valojen ansiosta ne ovat tarpeettomia. Päiväsaikaan taas ajoneuvojen valot eivät näkyvyyteen vaikuta, jolloin tievalaistukset erottuvat kivasti valkoisia pilvilauttoja vasten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat