Puheenaihe

SS: Kuopion bussiturman kuskin käytös pelotti jo aikaisemmin – Tieto ei ollut välittynyt liikennöitsijälle

Kuvituskuva.

Arkisto/Anton Soinne

Kuopion bussiturman kuskin käytös on pelottanut matkustajia jo aikaisemmin, kertoo Savon Sanomat. Kaksi tahoa vahvistaa Savon Sanomille lopettaneensa yhteistyön kyseisen kuskin kanssa.

Reilua kuukautta ennen bussiturmaa kuski oli ajamassa ammattiyhdistys Meri–Lapin JHL ry:n kaksipäiväistä teatterimatkaa Kemistä Ouluun. Yhdistys oli varannut Kemin Liikenteeltä kaksi autoa reissua varten, joista toista ajoi Kuopion turmakuski.

Muutama matkalla mukana ollut kertoo kyydin olleen monella tapaa niin epävarmaa, että osa matkustajista pelkäsi. Matkustajat säikähtivät myös kovasti, kun kuljettaja oli ajaa seurueen toisen bussin perään.

– Vauhti oli niin kova, että pelättiin, ettei hän saa autoa ajoissa pysähtymään, kun toinen bussi hiljensi edessä kääntyäkseen, nimettömänä pysyttelevä yhdistysaktiivi kertoo Savon Sanomille.

Ylitornion kunnasta vahvistetaan Savon Sanomille, että Kuopion bussiturman kuljettaja oli viime maaliskuussa osapuolena selkkauksessa, jonka seurauksena kunta päätti, ettei häntä käytetä enää koululaiskuljetuksissa. Kuski oli hermostunut ja käynyt käsiksi noin 16-vuotiaaseen oppilaaseen repien tämän ulos mopoautosta.

Kyytiä liikennöineen Aavasaksan taksiaseman toimitusjohtaja Arto Luiro kertoo Savon Sanomille, että kuljettaja vuokrasi Aavasaksan linja-auton freelancerina. Luiron yritys ei ole käyttänyt Ylitornion selkkauksen jälkeen kyseisen kuljettajan palveluksia.

Kemin Liikenteen toimitusjohtaja Pentti Rytky vakuuttaa Savon Sanomille, että hänellä ei ole ollut mitään tietoa JHL:n teatterimatkan ongelmista eikä myöskään Ylitornion koulutapauksesta.

– Jos tällaista tietoa olisi ollut, emme olisi tietenkään ottaneet häntä kuljettajaksi Kuopion reissulle, Rytky sanoo Savon Sanomille.

Bussi suistui junaradalle Kuopion Kolmisopessa 24. elokuuta perjantaina iltapäivällä. Onnettomuudessa kuoli neljä matkustajaa. Osaa matkustajista hoidetaan edelleen sairaalassa, Savon Sanomat kertoo.

Lue koko juttu Savon Sanomien sivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat