Paikalliset

Kansallinen mediatutkimus: Vihdin Uutisilla on 25 000 lukijaa

Etelä-Suomen Median lehdet tavoittavat joka viikko yli miljoona lukijaa

Vesa Valtonen

Etelä-Suomen Median eli ESM:n lehdet tavoittanut viikoittain yli miljoonaa lukijaa. Etelä-Suomen Median lehtiin kuuluvalla Vihdin Uutisilla on verkossa ja printissä yhteensä 25 000 lukijaa.

Tiedot käyvät ilmi torstaina julkaistusta Kansallisesta mediatutkimuksesta (KMT).

Yhteensä Etelä-Suomen Median lehdet tavoittavat viikoittain 1 007 000 lukijaa. Lukijamäärä kasvoi edellisestä mittauksesta 0,7 %, mutta verkossa +5,5 %.

Erityisen ripeää kasvu oli pääkaupunkiseudun lehdissä. Vihdin Uutisten lukijamäärä nousi 2 000:lla. Kasvu oli 8,7 prosenttia.

Tuoreet luvut on kerätty viime vuoden heinäkuun ja tämän vuoden kesäkuun välillä. Niitä vertaillaan viime vuoden lukuihin. Näin luvuissa on päällekkäin puoli vuotta. Koko vuoden 2018 tavoittavuusluvut julkaistaan ensi maaliskuussa.

Luvut kertovat keskimääräisen printtinumeron lukijamäärän. Kokonaistavoittavuus taas tarkoittaa keskimääräisen printtinumeron ja lehden digitaalisissa kanavissaan tavoittamien henkilöiden yhteismäärää viikon aikana.

Kokonaistavoittavuuttaan kasvattivat Etelä-Suomen Median lehdistä Keski-Uusimaa ja Uusimaa, suurista kaupunkilehdistä muun muassa Helsingin Uutiset, Nurmijärven Uutiset ja Vantaan Sanomat.

Eniten lukijamääräänsä nosti Helsingin Uutiset, joka tavoittaa nyt 42 000 lukijaa enemmän kuin vuoden 2017 mittauksessa.

Etelä-Suomen Media on osa Mediatalo Keskisuomalaista, jonka tuotteita lukee viikoittain 1 778 000 suomalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat