Paikalliset

Otalammella käynnistyy perhepartiotoiminta  – "Sammakoissa" saavat pikkuisetkin tuntumaa harrastukseen

Nykyisiä ja tulevia partiolaisia: Tuukka, Aleksi, Leevi, Arttu, Venla ja Otto, sekä Heidi Lindén ja Tuulia Tapiovuori.

Maria Aittoniemi

Vihtiläinen Partiolipukunta Hiidenveden Samoojat aloittaa perhepartiotoiminnan. Mukaan kutsutaan niitä perheen pienimpiä, jotka eivät ole vielä partioikäisiä, eli alle kuusivuotiaita oman aikuisen kanssa.

– Tai jonkun muun aikuisen, kuten isovanhemman tai kummin kanssa, perhepartiotoiminnan vetäjät Heidi Lindén ja Tuulia Tapiovuori sanovat.

Molemmat ovat partiolaisten äitejä ja ovat lähteneet itsekin Hiidenveden Samoojien toimintaan mukaan. Tarve partiotoiminnalle, johon pääsevät myös ne perheen pikkuisimmat, syntyi molempien kotona.

– Meillä on tällainen kateuden polvi, nuorimmainen, joka ei vielä ole päässyt mukaan, on niin toivonut myös pääsevänsä ”tulentekokurssille, Lindén nauraa.

– Samoin meillä on nuorimmainen ihaillen kuunnellut juttuja retkiltä, Tapiovuori kertoo.

Nyt näille pienille partiolaisen aluille tarjotaan mahdollisuus ottaa tuntumaa harrastukseen. Samalla tietysti elätellään toiveita siitä, että lippukunnan toimintaan saadaan mukaan lisää aikuisia. Otalammen perhepartioryhmä Sammakot kokoontuu kerran kuukaudessa lauantaisin, pääsääntöisesti Otalammen ympäristössä ja enimmäkseen ulkoillen. Mukaan ovat tervetulleet kaikki toiminnasta kiinnostuneet.

– Lähdemme matkaan avoimin mielin. Tämä on matalan kynnyksen toimintaa, Lindén sanoo

– Eikä kookoontuminen kerran kuukaudessa sido vanhempia liikaa, Tapiovuori sanoo.

Lindén ja Tapiovuori ovat suunnitelleet kokoontumisten tapahtuvan partiohenkisesti.

– Mitä partiossa yleensäkin tehdään; harjoitellaan ensiaputaitoja, nuotion tekemistä, seikkaillaan, leikitään ja syödään eväitä, Tapiovuori sanoo.

Tuulia Tapiovuori on nuorena kuulunut Hiistulen tyttöihin ja harrastus on niiltäkin ajoilta tuttua. Nyt hän lähti HiiSan toimintaa mukaan lähinnä avuksi retkille ja sille tielle jäi.

Lindén puolestaan on perehtynyt partiotoimintaan lastensa myötä.

– On ollut helppo samaistua; nautin luonnossa liikkumisesta ja ulkoilemisesta täydestä sydämestäni.

Sammakot kokoontuvat siis kerran kuukaudessa – ainakin alkuun ja kaksi tuntia kerrallaan lauantaisin kello 10 – 12. Ensimmäinen kokoontuminen on tulevana lauantaina 15.9. Otalammen lähiliikuntapaikalla.

– Mukaan sään mukainen varustus ja istuinalusta. Ja ne eväät, Tapiovuori sanoo.

Otalammen lähiliikuntapaikalla on nuotiopaikka, joten mukaan kannattaa ottaa vaikka makkaraa grillattavaksi.

– Syömme eväät ensin, jotta lapset jaksavat sitten touhuta, eikä haittaa, jos vaikka lapset nukahtavat autoon kotimatkalla.

Sammakoihin voi tulla mukaan monenlaisin kokoonpanoin: yhden lapsen kanssa voi tulla kaksikin aikuista tai toisinpäin. Tapiovuori ja Lindén sanovat ottavansa toisinaan omat sudenpentunsa mukaan esittelemään partiotaitojaan ja ideoimaan leikkejä.

Yli 4-vuotiaiden ja mukana harrastavan aikuisen tulee liittyä Suomen Partiolaisten jäseneksi, jolloin jäsenmaksu on 63,50 euroa vuodessa aikuiselta ja 12,50 euroa 4 – 6 -vuotiaalta. Alle 4- vuotiaista ei tarvitse maksaa jäsenmaksua. Jäsenmaksu pitää sisällään muun muassa vakuutuksen. Sammakkoryhmäläiset osallistuvat myös HiiSan muuhun toimintaan; yhteiseen joulujuhlaan ja keväällä Yrjönpäiväjuhlaan.

Perhepartioryhmä Sammakoihin ilmoittaudutaan Hiidenveden Samoojien kotisivuilla olevan lomakkeen kautta. Myös HiiSan Facebook-sivuilla on tietoa perhepartiosta.

Hiidenveden Samoojat on vihtiläinen partiolippukunta, joka perustettiin vuonna 2015. Perustamisajatus lähti Uudenmaan partiopiiristä. Tiedossa oli, että partioharrastus kiinnostaa ja tulijoita on enemmän, kuin nykyiset lippukunnat pystyvät vastaanottamaan.

Lippukunta perustettiin hyvässä yhteisymmärryksessä silloin olemassa olleiden lippukuntien kanssa ja yhteistyötä tehdään nykyisen, Hiistulen tytöistä ja Vihdin Polunlöytäjistä yhdistetyn Vihterän kanssa.

Hiidenvesi-sana nimessä kuvaa sitä, että lippukunnalla on toimintaa Hiiden alueella ja Hiidenveden ympärillä. Viikkotoimintaa järjestetään Vihdin kylille, jonne Vihterällä ei ole ollut mahdollisuutta levittäytyä.

Viikkotoimintaa järjestetään kylillä kysynnän ja ryhmänjohtajien tarjonnan mukaan.

www.facebook.com/hiidenvedensamoojat

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat