Paikalliset

Asoliiterissä yhdistyvät sekä jakamistalous että ekologisuus – Asokotien palvelu palkittiin vuoden isännöintitekona

Asoliiteristä voi vuokrata laitteita helpottamaan arjen asumista. Kaikkea ei tarvitse itse omistaa.

Jari Härkönen

Asokotien Asoliiteri-palvelu edistää jakamistalouden avulla ympäristöystävällistä asumista, kehittää yhtiön asiakaspalvelua digitaaliseen suuntaan ja palvelee asukkaita arjessa. Isännöintiliitto palkitsi Asoliiterin vastikään vuoden isännöintitekona.

Entisaikoina liiteri oli säilytysvaja monenlaisille tarvekaluille. Nykyajan liiteri toimii samalla tavalla työkaluvarastona, mutta digitaalisesti. Netin kautta voi varata työkalut ja maksaa vuokran. Kännykän avulla pääsee sisään konttiin hakemaan ja palauttamaan tavaran.

Asoliiteristä löytyy työkaluja niin suursiivoukseen kuin kodin pieniin remontteihin. Lisäksi Asoliiterin kautta on mahdollista vuokrata yksityishenkilöiden toisilleen vuokraamia autoja. Asoliiterin perusideana on, että kaikkea ei tarvitse omistaa, vaan tavaran voi tarvittaessa vuokrata. Tähän asti suosituimmat laitteet ovat olleen höyry- ja tekstiilipesurit.

– Höyry- ja tekstiilipesurit kuvastavat hyvin Asoliiterin tarvetta ihmisten arjessa. Palvelun kautta saadaan laadukkaat laitteet käyttöön pikkurahalla ja huolettomasti, sillä laitteiden huolto kuuluu palveluntuottajalle, kertoo Asokotien myynti- ja markkinointijohtaja Tom Salomonson.

Asokodeilla palvelun tuottaminen on osa asiakaspalvelun kehittämistä.

– Haluamme olla asumispalveluiden kehittämisessä edelläkävijöitä alalla ja hyödyntää digitalisaatiota asukkaiden eduksi. Jakamistalous kiinnostaa asukkaita yhä enemmän ja meidän tehtävämme on kehittää palvelujamme asukkaiden toivomaan suuntaan, toteaa Salomonson.

Asoliiteri otettiin käyttöön alkukesästä. Asoliiteri-palvelupiste sijaitsee Vuosaaressa. Palvelu on käytössä kaikille pääkaupunkiseudun noin 8 000 Asokotien asukkaalle.

– Tähänastisten käyttökokemusten perusteella Asoliiteriä on kehitetty eteenpäin muun muassa siten, että kuukausimaksun rinnalle on otettu kertakäyttömaksu. Palvelun tulee olla mahdollisimman vaivaton osa arkea, toteaa Salomonson.

Isännöintiliitto perusteli Asoliiterin valintaa vuoden isännöintiteoksi muun muassa siten, että se on erinomainen esimerkki tämän päivän asumispalvelusta, jossa yhdistyy sekä jakamistalous että ekologisuus.

– Yhä useampi kyseenalaistaa tavaroiden omistamisen merkityksen. Asoliiterin käyttäjät ovat todenneet, että palvelu tuo heille taloudellista etua ja vähentää säilytystilantarvetta kodeissa, kertoo Salomonson.

Asokodit on asumisoikeusasuntojen omistaja. Yhtiön omistaa Asuntosäätiö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat