Paikalliset

Anssi Kelan ’Tuhlaajapojan paluu’ Vihtiin peruuntui, toinen yritys kenties joulukuussa

Anssi Kela aikoo esiintyä tuhansille ilmaiseksi.

Vesa Marttinen

Vihtiläisen bändikatselmuksen piti huipentua lokakuun alussa Anssi Kelan ”Tuhlaajapojan paluu” -kiertueen starttiin. Ei huipennu. Samalla on siirretty Vihdin bändikatselmuksen järjestämistä.

– Pienen juhlakiertueen avauskeikaksi kaavailtu ilmaiskonsertti on siis jouduttu perumaan. Nummelaa juhlistavalla kiertueella ei soiteta nyt Nummelassa, pahoittelee Anssi Kela blogissaan.

Peruuntumisen syynä hänen luonnehdintansa mukaan on se, että Kuoppanummen koulukeskuksen tapahtumavuokra pomppasi suullisesti sovitusta käytännössä pilviin.

Tämän vahvistaa Vihdin Kevyewn Musiikin Yhdistyksen Vikken stuidiotoiminnasta ja koulutuksista vastaava hallituksen jäsen Petri GilbertSihvonen.

Nuorisotoimenjohtajaksi alkuviikosta valittu päätökset tehnyt Niina Merta oli koulutuksessa torstaina ja perjantaina eikä näin ollen tässä vaiheessa kommentoi Kelan keikan peruuntumista.

Pientä toivoa Anssi Kelan Tuhlaajapojan paluu -konsertin järjestämiserstä Nummelassa kuitenkin vielä on:

– Vikkessä ollaan nyt mieli maassa, mutta nyt on kuitenkin ryhdytty valmistelemaan bändikatselmuksen järjestämistä joulukuussa ja siihen tapahtumaan päättyisi sitten Kelan kiertue. Asia on vielä alkutekijöissään, mutta siis valmisteilla, Sihvonen kertoo.

Aloite esiintymiseen Nummelassa tuli Anssi Kelalta, joka otti yhteyttä Vikkeen.

– Vikkeläiset innostuivat kovasti. Aloimme suunnitella koko päivän tapahtumaa, johon oman keikkani lisäksi sisältyisi paikallisten bändien katselmus, jonka lupauduin tuomaroimaan. Paikaksi haarukoitui Kuoppanummen koulukeskus.

– Vikke lähestyi asialla Vihdin kuntaa, joka lupasikin tilan käyttöön nimelliseen hintaan: vuokran suuruusluokka liikkui puheissa joissakin kympeissä. Vikke junaili paikalle äänentoiston ja hoiti muut tarvittavat järjestelyt, Kela kertoo.

– Minä ja yhtyeeni lupauduimme tekemään keikan ilmaiseksi. Salissa oli tarkoitus laittaa illan aikana hattu kiertämään ja kustantaa sillä tavoin tekniikan miesten palkat. Pääsylippuja ei ollut tarkoitus myydä, tilaisuus olisi ollut kaikille ilmainen. Talkoohenki oli vahva.

Tulossa oli Anssi Kelan mielestä mahtava tapahtuma, jonka tarkoituksena oli juhlistaa vihtiläistä musiikkia ja jo vuodesta 1980 lähtien kevyen musiikin lippua ansiokkaasti liehuttanutta Vikkeä.

– Minulle henkilökohtaisesti konsertti oli merkittävä: sen myötä olisi vihdoinkin ollut tilaisuus maksella kiitollisuudenvelkaa.

– Vihdin kunnan nuorisotoimi valoi nimittäin 20 vuotta sitten merkittävän askelman niille portaille, joita kiipesin kohti musiikin ammattilaisuutta. Saimme Pekka ja Susi -yhtyeen kanssa suurenmoisen hienoa tukea silloiselta nuorisotoimenjohtajalta, Päivi Veikkolaiselta, joka oli hyvin innostunut yhtyeestämme.

– Aluksi hän junaili meille kolme päivää studioaikaa isossa studiossa, jossa pääsimme ensimmäistä kertaa tekemään oikeasti hyvän demon. Tuolla demonauhalla tie aukesi Rock SM -kilpailuun, jonka Tampereella järjestettyyn finaaliin tarmokas nuorisotoimenjohtaja raahasi bussilastillisen vihtiläisiä kannustamaan meidät lopulta voittoon.

– Samoihin aikoihin Päivi myös usutti meidät Nuorison Taidetapahtumaan, jonka kautta avautui mahdollisuus päästä esiintymään Ranskaan l’Europe d’Art d’Art -festivaaleille. Nuorisotoimi kustansi esittelyvideon, jolla Pekkaa ja Sutta markkinoitiin ranskalaisille. Videon perusteella meidät kelpuutettiinkin mukaan festareille, kyseessä on edelleen ainoa ulkomailla tapahtunut esiintymiseni.

Näistä syistä Anssi Kela oli erityisen iloinen voidessani liittää Nummelan keikkakalenteriin.

– Olisi ollut supermahtavaa antaa vanhalle kotikylälle ilmainen keikka ja tarjota samalla myös esiintymismahdollisuus uudelle sukupolvelle.

– Valitettavasti Vihdin kunnan byrokraatit eivät nähneet tässä samaa mahtavuutta kuin minä, Anssi Kela manaa.

Suurimman ongelman muodosti vastuukysymys: kunnan kanta oli, että tällaiseen tapahtumaan on ostettava vahtimestaripalvelut ulkopuoliselta taholta. Vikke yritti tarjota ratkaisua, jossa nuorisotoimen työntekijä olisi toiminut vastuuhenkilönä, järjestysmiehiä olisi löytynyt omasta takaa.

Nuorisotoimen edustaja olikin ollut suostuvainen ottamaan tapahtuman kontolleen. Hänen esimiehensä uusi nuorisotoimenjohtaja kuitenkin esti tämän.

– Ei kompromisseja – joko ilmaiskeikan järjestämisestä maksetaan pari tonnia, tai sitten ei järjestetä mitään, Kela luonnehtii.

– En voi muuta kuin esittää pahoitteluni kaikille vihtiläisille. Olisin todella halunnut tulla ja tehdä päivästä erityisen. Ehkä joskus toiste.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat