Paikalliset

Yrittäjän ei tarvitse olla yksin – Yrityskummi tarjoaa kokemuksensa ja asiantuntemuksensa

Yksinyrittävä tarvitsee usein luotettavan keskustelukumppanin, jonka kanssa voi puntaroida vaikeita asioita.

Suomen Yrityskummit ry

Lohjalainen Markku Ilveskoski on toiminut noin 15 vuoden ajan vapaaehtoisena yrityskummina Suomen Yrityskummi ry:ssä. Sinä aikana hän on mentoroinut muutamaa kymmentä läntisellä Uudellamaalla toimivaa yritystä.

–  Vaikka tapaukset ovat hyvin erilaisia, yksi yhteinen tyypillinen piirre niissä kuitenkin on. Kun yrittäjä kuvailee ongelmansa ja siitä on hetki yhdessä keskustelu, varsinainen ongelma löytyykin jostain muualta, Ilveskoski kertoo.

Yksi yrityskummi-idean parhaista puolista onkin juuri se, että yrityskummi tarjoaa yrittäjälle kokemuksensa, tukensa ja ulkopuolisen näkemyksen asioihin.

– Voi myös olla niin, että yrittäjän on tehtävä jokin yritykseen liittyvä henkilökohtainen päätös, josta hän haluaa keskustella jonkun kanssa. Useinhan yrittäjä on melko yksinäinen, eikä hänellä ole sellaista luotettavaa keskustelukumppania, jonka kanssa asioita voisi puntaroida.

Yrityskummit ovat kokeneita yrittäjiä, yritysjohtajia ja liike-elämän asiantuntijoita. Heidän kanssaan käydyt keskustelut ovat ehdottoman luottamuksellisia.

– Me emme kerro edes sitä, mitä yrityksiä mentoroimme, alleviivaa Ilveskoski.

Palvelu on yrittäjälle täysin maksutonta ja perustuu yrityskummien osalta vapaaehtoisuuteen.

– Toiminnan idea ei ole se, että yrityskummi tulee yritykseen, ratkaisee ongelmat ja kertoo yrittäjälle, mitä hänen on tehtävä. Sen sijaan analysoimme yhdessä yrittäjän kanssa asioita, ja yrittäjä itse aina lopulta tekee ratkaisut.

Ilveskoski toimii myös aluekummina, joka koordinoi yrityskummitoimintaa läntisellä Uudellamaalla. Aktiivisia yrityskummeja toimii alueella toistakymmentä.

– Vihdin alueelle on yritetty värvätä yrityskummeja, mutta toistaiseksi heitä ei ole löytynyt. Joten, jos alueelta löytyy joku toiminnasta kiinnostunut, toivomme hänen ottavan yhteyttä.

Mikäli yrittäjä tuntee tarvitsevansa yrityskummia, hänen kannattaa pyytää sitä Suomen Yrityskummit ry:n verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta.

www.yrityskummit.fi

Juttua muokattu 10.10. klo 9.29 Yrityskummien verkko-osoite korjattu.

Yrityskummi- toiminta

Yrityskummi on kokenut yrittäjä, yritysjohtaja tai liike-elämän asiantuntija.

Yrityskummi toimii yrittäjän sparraajana ja keskustelukumppanina tarjoten yrittäjälle ohjausta ja tukea päätöksentekoon.

Toiminta on valtakunnallista. Läntinen Uusimaa on oma yrityskummialue.

Kummit ovat vapaaehtoisia ja heillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Yrittäjä voi hakea yrityskummia tarvittaessa, varsinaisia hakuaikoja ei ole.

Myös yrityskummiksi voi hakea.

Lähde: Suomen Yrityskummit ry

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat