Paikalliset

Kuntalaiset voivat vaikuttaa – Veikkoinkorven yritysalueen nimenmuutosprosessi käynnistyy

Vesistöpäivät järjestetään kunnavirastolla.

Maija-Liisa Nyman

Veikkoinkorven alueen yrittäjät ovat tehneet aloitteen alueen nimenmuutoksesta. Vihdin kunnanhallitus on kokouksessaan 13.8.2018 päättänyt antaa Vihdin kunnan elinvoimapalvelujen tehtäväksi Veikkoinkorven alueen ja Joukoilankujan nimenmuutosprosessin valmistelun ja sen käynnistämisen. Yhtenä vaihtoehtona prosessissa on myös nykyisen nimistön säilyttäminen. Lopullisen päätöksen asiasta tekee kunnanvaltuusto alustavan aikataulutavoitteen mukaan joulukuussa.

Yrittäjien perusteluna nimenmuutokselle on muun muassa se, että alueen nimi sekoittuu usein Kirkkonummen Veikkolaan. Lisäksi yrittäjät ovat kokeneet, että alueen nimestä syntyvät mielikuvat eivät vastaa alueen nykyistä luonnetta monipuolisena, elinvoimaisena ja kasvupotentiaalia omaavana yritysalueena. Veikkoinkorvessa sijaitsevan Joukoilankujan nimen muuttaminen on puolestaan tarpeen yleisen turvallisuuden takaamiseksi mahdollisissa hälytystilanteissa, sillä Nummelan keskustassa sijaitsee Joukoilantie, mikä aiheuttaa helposti sekaannuksia.

Veikkoinkorven alueen mahdollinen nimenmuutos vaikuttaa laajasti sekä yrityksiin että kuntalaisiin. Tämän vuoksi Vihdin kunta toteuttaa prosessin osallistavana uuden kuntastrategian mukaisesti. Veikkoinkorven alueen yrittäjille, joiden elinkeinon harjoittamiseen nimenmuutoksella on suora vaikutus, tarjotaan mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa prosessiin tiiviisti. Yrittäjiä lähestytään asiassa kirjeitse, ja asiasta kiinnostuneet yrittäjät voivat olla yhteydessä yrityskehittäjä Kristiina Saloon.

Kuntalaiset voivat vaikuttaa nimenmuutosprosessiin Vihdin kunnan internet-sivuilla olevan kyselyn kautta. Kysely avautui maanantaina 8.10. ja siihen voi vastata keskiviikkoon 28.10. saakka. Vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoinen lahjakortti vapaavalintaiseen Veikkoinkorven alueen yritykseen. Kyselyssä voi muun muassa ehdottaa uutta nimeä Veikkoinkorvelle.

Mahdollista Veikkoinkorven nimenmuutosta varten tullaan kutsumaan koolle nimitoimikunta, jonka tehtävänä on arvioida sekä yrittäjiltä että kuntalaisilta saatujen nimiehdotusten toimivuutta. Nimitoimikuntaan kutsutaan edustus Veikkoinkorven alueen yrittäjistä sekä Vihdin yrittäjäyhdistyksestä. Toimikunnassa ovat mukana myös muun muassa Vihdin kunnan kaavoituksen, elinvoimapalvelujen ja markkinoinnin edustajat. Mikäli toimikunta päätyy esittämään nimenmuutosta kunnanvaltuustolle, järjestetään vielä erillinen osallistumistilaisuus, jossa äänestetään nimitoimikunnan esitykseen perustuen ja valitaan lopullinen kunnanvaltuuston päätettäväksi esitettävä nimi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat