Paikalliset

Vihdin vesistöpäivässä teemana on tänä vuonna maatalouden vesiensuojelu

Vesistöpäivät järjestetään kunnavirastolla.

Maija-Liisa Nyman

Vihdin perinteinen vesistöpäivä järjestetään 10.11. Vihdin kunnanvirastolla. Päivän teemana on tänä vuonna maatalouden vesiensuojelu.

Avaussanat lausuu Vihdin Enäjärven suojeluyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Rahikainen. Maataloustuottajien puheenvuoron päivään tuo kansanedustaja Eerikki Viljanen.

Suomen ympäristöystävällisimmäksi valitun Kilpiän tilan viljelijän Tuomas Mattilan aiheina ovat erilaisten ongelmalohkojen kasvukunnon korjaaminen sekä vesistöpäästöjen kannalta keskeiset tekijät kuten vedenläpäisykyky, kasvipeite ja eroosion hillintä.

Ravinteiden matkan maalta vesistöihin - voidaanko se katkaista? on Pyhäjärvi Instituutin asiantuntijan Teija Kirkkalan aiheena.

Mittaustiheyden vaikutuksesta kuormitustietoihin keväällä väitellyt tutkija Pasi Valkama Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksestä tuo päivään kuulumiset kipsikäsittelyistä Vantaanjoella.

Iltapäivällä kuullaan Siuntionjoki 2030 -hankkeesta sekä Vihdin kunnan ja Vihdin Enäjärven suojeluyhdistyksen puheenvuorot. Puheenvuoroja käyttävät ainakin Anne Liljendahl Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö -yhdistyksestä, Vihdin ympäristöpäällikkö Sari Janhunen ja Hannu Rahikainen.

Vesistöpäivä sisältää kylmän lounaan, sekä aamu- ja iltapäiväkahvin. Tarjoilun hinta on 22 euroa ja se maksetaan paikan päällä.

Tilaisuuden järjestävät Vihdin kunta, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry, Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostohanke ja Vihdin Enäjärven suojeluyhdistys.

Tapahtuman kahvitarjoilu 10.11. alkaen 8.30 ja varsinainen tilaisuus alkaen klo 9. Tilaisuus päättyy noin klo 15.

Ilmoittautumiset 31.10. mennessä Vihdin kunnan verkkosivuilla olevan linkin kautta, tai

Hannu Rahikainen, [email protected], 0500-332682 tai Maija Venäläinen, [email protected], 019 5682958.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat