Paikalliset

Kalle Palander on mukana tempauksessa: Vihti Ski Center jakaa kausikortit Vihdin ekaluokkalaisille

Arkistokuva/Aarno Salonen

Laskettelukeskus Vihti Ski jakaa kaikille vihtiläisille ekaluokkalaisille kausikortit keskukseen tulevalle kaudelle.

– Myös me kannamme huolta lasten ulkoliikunnan vähenemisestä ja haluamme tällä hankkeella kannustaa lapsia liikkumaan vapaa-aikanaan. Laskettelu ja lautailu ovat tervehenkisiä ja hyviä liikuntamuotoja ja lajit ovat sopivia koko perheen yhteiseksi harrastukseksi, Vihti Skin rinnekeskusjohtaja Sami Uotila kertoo.

Keskuksessa on tulevalle kaudelle erikoishinnoittelu ekaluokkalaislle myös välinevuokraamossa, joten välineiden hankita ei ole este liikkumiseen.

VihtiSkin väki jalkautuu tulevina viikkoina alueen kouluille ja jakaa oppilaille lunastuskortin ja infolapun vanhemmille miten toimia kausikortin lunastuksessa.

Nuoret pääsevät rinteisiin kokemaan lajin hienouden.

Mukana kouluilla kiertää myös entinen alppihiihtäjä ja nykyinen suosittu TV-kasvo Kalle Palander, joka on mukana tempauksessa Ski Sport Finlandin hallituksen edustajana.

Palander on tuttu näky Vihti Skin rinteillä.

Viime kaudella hän toimi lumetuksen yöapulaisena ja jopa hissikapulan antajana.

– Tärkeimpänä asiana koen, että nuoret pääsevät rinteisiin kokemaan lajin hienouden. Vihti Skin pilottihanke on juuri oikea toimintamalli innostaa lapsia liikkumaan. Olemme tukemassa Ski Sportin kanssa vahvasti tätä hanketta, kiittelee Palander.

– Olen ollut mukana ideoimassa myös 3-4 -vuotiaille lapsille kohdennettua ratalaskukerhoa, joka on tulossa myös Vihti Skihin tuleville laskijoille. Näin saamme aikaistettua myös urheilijan polun ensiaskeleita lajissamme, Palander iloitsee.

Kouluilla mukana kulkee myös taikuri ja pelle Klaus Arpia.

Jalkautumisissa on siis vauhtia lajin mukaisesti.

Sami Uotila on hankkeesta innoissaan ja toivoo sen tuottavan iloa lapsille.

– Lasten tuoma into ja vilske sopii hienosti Jussinrinteelle ja siksi toivomme mahdollisimman monen lapsen lunastavan kausikorttinsa

– Jos tämä kokeilu menee hyvin ja lapset sekä vanhemmat innostuvat, niin miksei tästä voisi tulla perinnekin, Uotila pohtii.

Myös Vihdin kunta on iloinen monia kuntalaisia koskevasta mahdollisuudesta.

Kunnan kehittämispäällikkö Timo Tuomi toteaa, että Vihti on aktiivisten ihmisten kunta ja tämä hanke tukee sitä strategiaa enemmän kuin hyvin.

Vihti Skissä ollaan varmoja, että lämpimistä ilmoista huolimatta talvi ja lumet ovat tuloillaan. Viime vuonna laskettelukausi jatkui pitkään upeissa ilmoissa. Samaa tietysti toivotaan tulevallekin kaudelle.

Uotila vinkkaa myös keskuksen yhteiskausikortti-kampanjasta, jota on jäljellä vielä muutama päivä. Samalla kortilla pääsee laskemaan niin Vihdissä kuin Peuramaalla.

Nina Paloheimo

[email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat