Paikalliset

Jenni Kanta-oksa ottaa Vihdin Teatterin tuottajan ohjat – tuottajana 'Aina joku eksyy' -näytelmässä tammikuussa

Jenni Kanta-oksa ottaa vetovastuun Vihdin Teatterin tuottajatiimistä. Kanta-oksa ohjaa lisäksi nuorisoteatteria ja toimii tuottajana vuoden alussa ensi-iltaan tulevan Aina joku eksyy -näytelmässä.

Annukka Vakkuri

Rosvo-Roope merirosvomiljööneineen. Se on yksi varhaisimmista muistoista, jonka Vihdin Teatterin vastaava tuottaja Jenni Kanta-oksa, 25, liittää omiin teatterikokemuksiinsa. Hän oli silloin seitsenvuotias ja katseli näytelmää äitinsä Annika Peipon kanssa.

– Muistan kuinka laulut ja musiikki vetosivat minuun. Olen viettänyt teatterissa koko pienen ikäni. Lumikit-näytelmä taisi olla ihka ensimmäinen, jota olin katsomassa, kun äitini oli lavalla. Ei minulta koskaan kysytty, haluanko mukaan teatteriin, minut vain vietiin. Olen kuulemma ollut ensimmäisellä teatterireissulla jo kahden viikon ikäisenä, hän sanoo nauraen.

Intohimon siemen teatteriin oli istutettu. Kanta-oksa kulki näyttelemistä rakastavan äitinsä mukana harjoituksissa. Kymmenvuotiaana hän teki ensimmäisen roolinsa näytelmässä Akaton mies, näytelmässä oli mukana myös äiti.

– Pikkuveli Jounikin joutui mukaan produktioon kylän lapseksi, hän muistelee hymyillen.

Sen jälkeen nainen on takonut rooleja vuosi vuoden perään, kaiken kaikkiaan hänellä on takanaan jo 12 eri näytelmää. Kokemusta on kertynyt niin lasten- ja nuortenteatterista, kesä- ja talviteatterista kuin lastennäytelmistäkin.

Viimeksi Kanta-oksa nähtiin lavalla kuluneena kesänä, jolloin hän oli mukana 'Takinkääntäjässä'.

Tänä syksynä Kanta-oksa aloitti lasten- ja nuortenteatteri Tenteenin ohjaamisen. Harrastajat on jaettu kolmeen ikäryhmään: 7-11-, 12-15- ja 15-18 -vuotiaisiin. Kanta-oksa vastaa kaikkien ryhmien ohjaamisesta pääsääntöisesti yksin. Kussakin ryhmässä on noin 15 lasta.

– Lasten kanssa työskentely on erityisen mahtavaa. He ovat niin välittömiä eivätkä edes ajattele, että eivät pysty tai voi tehdä jotain. Useinhan me aikuiset iskemme itsellemme ne päänsisäiset rajoitteemme, näistä lapset ovat vapaita.

Uudenlainen vastuu hänellä on myös tuottajana, aiemmin vastaavana tuottajana toiminut Sakari Kovasiipi luovutti ohjat Kanta-oksalle hiljattain. Heidän lisäkseen tuottajatiimiin kuuluvat Ismo Salonen ja Kari Sohlberg.

– Tuottajan työ on kovin vaihtelevaa ja tehtävä on vasta muotoutumassa. Milloin vastaan harjoitusten muonituksesta, milloin seuraan budjetin toteutumista. Kuulun myös teatterin markkinointiryhmään, jossa on lisäkseni kuusi muuta.

Kun kokoaikatyössä toisaalla olevalta tuottajalta kysyy paljonko häneltä aikaa teatteriin on tällä viikolla kulunut, summaa Kanta-oksa kalenterimerkinnät yhteen: "10 tuntia" – ja viikosta oli tällöin jäljellä vielä kolme päivää. Mitään ajanmääreitä ei teatterintekijän kannatakaan miettiä, sillä ajatustyölle ja tunnehinnalle ei voi laskea lukuja.

– Se on se polte päästä tekemään teatteria, Jenni Kanta-oksa kiteyttää.

Kanta-oksa toimii tuottajana tammikuussa ensi-iltansa saavassa Aina joku eksyy -näytelmässä. Näytelmän ohjaa Eero Järvinen.

Vihdin Teatteri

Vihdin Teatteri ponnistaa eteenpäin vapaaehtoisten voimin.

Kunta vuokraa toiminnalle tilat ja tukee nuorisoteatteri Tenteeniä.

Näytelmiin harjoitellaan kuukausia ja niitä vedetään läpi kymmeniä esityskertoja.

Teatterissa toimii hallitus, puheenjohtaja ja tuottaja- ja markkinointitiimi. Lisäksi siellä työskentelee teatterisihteeri ja eri produktioihin palkattava ohjaaja.

Teatteri on perustettu 1971.

Teatteri toimii kolmessa paikassa: Luksian näyttämöllä Nummelassa, Lankilan harjoitustiloissa, jossa on myös Huoneteatteri ja kesäisin Vihdin kirkonkylällä.

Muokattu 16.11.2018 klo 12.04: Kunta vuokraa teatterille tilat, ei tarjoa, kuten fakta-laatikossa kerrottiin. Lisätty tieto, että Vihdin kunta tukee nuorisoteatteri Tenteeniä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Puu-ukkoja, lauluja ja metkuja29.10.2018 21.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat