Paikallisurheilu

Mestiksen luukku kiinni HaKin B-junioreilta

Länsiuusimaalaiset hävisivät kaksi kotiotteluaan karsintasarjassa.

HaKin Juuso Harmanen vie vauhdilla kiekkoa. Hänen menoaan seuraavat TuTon Leevi Manninen ja Michal Jasenec sekä Rasmus von Wehrt ja Veeti Lilja.

Jyrki Repola

LOHJA | Harjun Kiekon B-junioreiden toiveet päästä jääkiekon Mestikseen kirposivat tavoittamattomiin viikonvaihteessa. Joukkue hävisi karsintasarjassa kummankin Lohjan kotipelinsä, lauantaina Grankulla IFK:lle 5–8 (0–3, 1–1, 4–4) ja sunnuntaina Turun Tovereille 2–6 (1–2, 1–1, 0–3).

HaKi on nyt sarjassa kuudentena kymmenen pisteen päässä TuTosta, joka on vielä pääsemässä mestikseen. HaKilla on jäljellä viisi ottelua, muun muassa ensi lauantaina sarjakärki Ilvestä ja myöhemmin sarjakolmosta KooVeetä vastaan.

– Kyllä meidän saumat olivat aika lailla tässä. Kuusi pinnaa olisi otteluista pitänyt irrota, totesi HaKin valmentaja Kim Wikström.

Kokemus sarjasta vie joukkuetta eteenpän.

– Meidän pitäisi nyt voittaa loput ottelumme, ja TuTon pitäisi hävitä.

Lauantaina sarjakakkonen Grani aloitti tappotahdilla ja meni toisen erän alussa jo 0–4-johtoon. Heti kolmannen erän alussa 1–4-tilanne vaihtui minuutin sisällä 1–6:ksi.

HaKin kolmannessa erässä tekemät neljä maalia eivät enää auttaneet. Kotijoukkueen maalivahti Vili Vainio teki parhaansa ja torjui ottelussa peräti 57 kertaa.

– Otteluun oli hirveä lataus, mutta joukkue suli tärkeimmällä hetkellä ja sovitus asiat eivät toteutuneet. Mikään ei toiminut. Se oli ihan ohilaukaus.

Sunnuntain peli alkoi samalla tavalla, kun TuTo teki kaksi ensimmäistä maalia. Länsiuusimaalaiset pääsivät ensimmäisen ja toisen erän lopussa maalin päähän, mutta turkulaiset juhlivat viimeisessä erässä.

– Olimme niskan päällä, mutta kaveri sai pari halpaa maalia ja peli oli siinä.

– Kummassakin pelissä kaveri oli parempi.

Suorittamisen taso ei joukkueella Wikströmin mukaan riittänyt karsintasarjaan.

– Pystyimme haastaman kovimmat joukkueet vain huippusuorituksilla. Pelit kuitenkin heittelehtivät, eikä rutiinia löytynyt

– 18 pelaajan rosteri on kapea. Jotkut pelaajat ovat joutuneet liian koville.

– Karsintasarja on kuitenkin hyvä kokemus ja vie pelaajia eteenpäin. Valmistaudumme loppukaudella kohti kevään Suomi-sarjaa, päätti Wikström.

HaKi Grania vastaan: Juuso Harmanen 0+1, Arttu Oksanen 1+0, Teemu Mettomäki 1+0, Kalle Haapanen 0+1, Oskar Mikkilä 1+0, Jarkko Soininen 1+0, Tuukka Lilja 0+1, Richard Huusko 0+2, Benjamin Sahlberg, Vili Vainio 57 torjuntaa.

HaKi TuToa vastaan: Juuso Harmanen 1+0, Arttu Oksanen 1+0, Teemu Mettomäki 0+2, Vili Vainio 42 torjuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat