Paikallisurheilu

NuPSin tytöillä antoisa turnaus Virossa

Neljän joukkueen turnaus oli onnistunut kokemus ja toi kaikille joukkueille uutta kokemusta.

NuPs

Nummelan Palloseuran vuonna 2005 syntyneillä tytöillä oli menestyksekäs turnausreissu lahden takana Tallinnassa.

Nummelalaiset kohtasivat viikonlopun aikana kolme Viron parasta joukkuetta samaisesta ikäluokasta.

Viron joukkueet olivat koottu maan 120 parhaasta tyttöfutaajasta.

NuPS voitti ottelut lukemin 7-0, 2-0 ja 7-0.

Joukkue matkusti Tallinnaan jo perjantaina, jotta tytöt saivat valmistautua mahdollisimman hyvin jo lauantai-aamun ensimmäiseen otteluun.

Juha Ojalan luotsaaman tyttöjoukkueen lisäksi mukana oli seuran valmennuspäällikkö Jan Nyberg, joka oli avaamassa lupaavaa yhteistyötä naapurimaan kesken.

– Seuran tavoitteena on kansainvälistyminen. Tämä oli erittäin hyvä pään avaus siihen suuntaan. Saimme kutsun jo kesällä Viron naisten maajoukkueen päävalmentajalta Jarmo Matikaiselta, kun hän oli joukkueensa kanssa pelaamassa harjoitusottelua TPS:n naisjoukkuetta vastaan Nummelassa, Nyberg kertoo.

Suomalaiselle Matikaisella on jo takanaan menestyksekäs kansainvälinen valmennusura. Maajoukkueen luotsaamisen lisäksi Matikainen organisoi tyttöjalkapallon kehittämistä Virossa.

Vaikka tasoero joukkueiden välillä oli vielä näkyvillä, turnausreissu oli antoisa niin joukkueelle kuin koko seuralle.

– Suomessa tyttöfutiksella on jo pidemmät perinteet ja pelaajamäärä selvästi naapuriamme suurempi, joten on ymmärrettävää että pelillisesti olimme paremmalla tasolla, mutta ottelut olivat hyviä.

– Kaikista tärkein anti viikonlopussa oli, että saimme nyt tärkeän yhteistyön aluille. Tästä voi poikia paljon tärkeää oppia niin meidän alueelle kuin Viron naisfutikselle. Ja valmentajamme saivat tärkeää oppia ja sparrausta Matikaisen kaltaiselta tekijältä, Nyberg kiittelee.

Juha Ojala on samaa mieltä Nybergin kanssa.

– Valmennusosaamisen kehittäminen on tärkeää. Saimme viikonlopulta hyviä eväitä mukaan. Tytöille tämä oli ensimmäinen “iso” turnaus siinä mielessä, että kaikki tehtiin vähän ammattimaisemmin ja toimittiin kaikkien sääntöjen mukaan pelaajapalavereista alkaen. Isäntäväki oli järjestänyt meille todella hienot puitteet harjoitella ja pelata, Ojala kiittää.

Seuraavaksi Matikaisen kanssa suunnitellaan valmentajakoulutusta Nummelaan.

– Toivomme, että löydämme pian aikataulun, ja saamme kerättyä seuran valmentajat yhteiseen päivään. Kansainvälistyminen on erittäin tärkeää sekä pelaajille että valmentajien kehityksen kannalta, Nyberg avaa suunnitelmia.

– Olemme saanneet viime aikoina iloita esimerkiksi Ria Karjalaisen menestyksestä tyttöjen maajoukkueessa. Liisa Merisalu valittiin juuri Viron naisten maajoukkueeseen. Tällaisia menestystarinoita syntyy juuri hyvällä yhteistyöllä, sillä että halutaan oppia toisilta, Nyberg summaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat