Urheilu

Ukko-Pekka Luukkonen aikoo pistää vielä pari tikaria – "Ihan pari vaan"

Ukko-Pekka Luukkonen.

Toni Vähämaa

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen seisoi Nuorten Leijonien viimeisenä lukkona MM-loppuottelussa, kun Yhdysvallat taipui 2–3. Luukkonen valittiin myös turnauksen tähdistökentälliseen.

Panoksestaan loppuottelussa Luukkonen oli iloinen.

– Kyllä mä olen tyytyväinen. Vaikka kaksi menikin sisään, pystyn olemaan tyytyväinen omaan peliini, hän sanoi.
Tietysti muukin joukkue pelasi hyvin.

– Musta tuntui, että pelaajat tekivät sen helpoksi mulle. Kyllä me pelattiin joukkueena hyvä peli, Luukkonen kehui pelikavereitaan.

Suomi aloitti turnauksensa takkuisasti. Sitten tulikin ihan huikea kasvutarina. 

– Onhan se ihan uskomaton. Ennen Kanada-peliä puhuttiin, että nyt alkaa uusi turnaus, koska aiemmilla peleillä ei ole mitään väliä enää. Nyt pitää vaan voittaa kaikki loput. Ja silleen me tehtiinkin. Harvoin olen tällaisessa joukkueessa päässyt pelaamaan. Ihan huikeaa, Luukkonen iloitsi.

Katso videot: MM-kultaa juhlittiin kosteasti Helsingissä ja Vancouverissa – fanit housut kintuissa, valmentaja suihkuun vaatteet päällä!

Keväällä 2016 Luukkonen torjui alle 18-vuotiaiden MM-kultaa. 

– Kyllä on tosi hienoa. Näitä junnuturnauksia on vain pari kertaa mahdollista voittaa, kaksinkertainen maailmanmestari hehkutti.

HPK on tuottanut kovan luokan maalivahteja. 2014 alle 20-vuotiaiden MM-kultaa torjui Suomelle Juuse Saros, joka nykyään pysäyttää kiekkoja NHL:ssä. Luukkosen mukaan HPK:n maalivahtivalmennus puhuu puolestaan.

– Koko valmennus sieltä junnusta asti on ihan huipputasolla. Kun lähdin Pohjois-Amerikkaan pelaamaan, semmoinen ammattimainen tekeminen painotettiin jo siellä HPK:ssa. Sen kanssa otettiin isoja askeleita.

Tällä kaudella Luukkonen on pelannut OHL–junioriliigaa Sudbury Wolvesissa. Pieneen kaukaloon hän on ollut valmiimpi.
– Pelit pienessä kaukalossa ovat auttaneet, mutta sekin on auttanut, että ollaan päästy pelaamaan paljon pelejä. Kasvattaa itseluottamusta sitä kautta. 

Kanadalaisille on tietysti hyvä kuittailla, kun pian palataan Sudburyyn.

– Kyllä mä pari tikaria pistän. Ihan pari vaan. Pari päivää tässä pystyy juhlimaan ja piikittelemään, mutta sitten pitää taas päästä voittamaan sielläkin. Meillä on hyvä joukkue siellä kasassa, Luukkonen naurahti. 

Luukkonen painottaa, että joukkuekaverit Sudburysta ovat kannustaneet nuorten MM-kisojen aikana kyllä häntäkin.

– Kyllä siellä oltiin suolaisia, kun Kanada tippui, mutta kyllä he ovat seisseet myös mun takanani. Se on ollut hieno nähdä.

Teksti: Otto Palojärvi, Vancouver.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Video: Näin Nuorten Leijonien pukukopissa juhlittiin MM-kultaa – "Kanadaa vastaan tajusimme, miten hyviä olemme"6.1.2019 10.28
Maalipaikan tuhrinut USA:n megalupaus pidätti kyyneliään – "Se ei vain mennyt sisään"6.1.2019 10.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat