Paikalliset

Ammunta on ympärivuotinen harrastus – vihtiläinen Tuulevi Suomus tähtää huipulle

Tuulevi Suomus ampuu vuodessa 10 000 laukausta.

Vesa Valtonen

Tuulevi Suomus (15) valmistautuu tottunein ottein tiistai-iltaisiin ilma-aseharjoituksiin Vihdin Yhteiskoulun pohjakerroksessa.

Hän onkin harrastanut ilmakivääriammuntaa viitisen vuotta Vihdin Ampumaseurassa –  ja pienestä pitäen kotona.

Vuosittain Tuulevi Suomus ampuu nykyään noin 10 000 laukausta. Iso osa viikonlopuista kuluu leireillä ja kisoissa. Kokemusta ja menestystäkin on karttunut runsaasti.

Viimeksi Tuulevi Suomus osallistui Ruotsissa Swedish Cupiin. Se ammuttiin tammikuun ensimmäisellä viikolla kolmen päivän mittaisena cupkisana.

Mukana oli eri ammuntalajeissa perinteisesti Euroopan parhaimmisto. Tuulevi Suomus kilpaili naisten sarjassa nuorimpien joukossa ja sijoittui noin 120 kilpailijan sarjassa cupin 54:nneksi.

Hänen sarjansa oli 99,8, 102,8, 99,8, 101,3, 98,8 ja 101,5, yhteensä 604,5. Tämän Air rifle junior women -sarjan voitti Norjan Isabelle Johansson yhteistuloksella 627,0

– Hieno tapahtuma, olen erittäin tyytyväinen, Tuulevi Suomus tiivisti Vihdin Ampumaseuran vuoden ensimmäisissä ilma-aseharjoituksissa. Swedish Cup oli hänen ensimmäinen kisansa ulkomailla.

Tuulevi Suomus on mukana valtakunnallisessa ampumaurheilun akatemialeirityksessä, johon valittiin kaudelle 2018 – 2019 yhteensä 15 lupaavaa ampujaa. Hän oli akatemiassa jo edellisellä kaudella.

Ammunnan Akatemia järjestetään Tanhuvaaran Urheiluopistolla yhteistyössä Etelä-Savon Urheiluakatemian kanssa nyt kolmannen kerran.

Tässä nuorten ampujien valmennuksessa painopistealueina ovat tavoitteellisen urheilijapolun rakentaminen ja sen tukeminen. Koulutuksen osia ovat esimerkiksi ajanhallinta, lepo, unikoulu, valmennus ja sosiaalinen elämä.

Seuraava akatemian leiritys on tammikuun toiseksi viimeisellä viikolla. Leirillä muun muassa harjoitellaan kaksi kertaa päivittäin lajivalmentajan johdolla.

Kaikki reaaliaineet ovat kivoja.

Nummelassa Kuoppanummen koulun yhdeksännellä luokalla opiskeleva Tuulevi Suomus on tyytyväinen välitodistukseen, jonka keskiarvo oli 9.

– Kaikki reaaliaineet ovat kivoja, ja yläkoulun jälkeen suunnitelmissa on Vihdin lukio.

Ampumaseuralla on ilma-aseammunnat Vihdin Yhteiskoulun pohjakerroksessa tiistaisiin klo 18 alkaen. Oven sähkölukko aukeaa klo 18, 18.30 ja 19.

Yhteiskoulun pihapiirissä rakennetaan parhaillaan kirkonkylän Campusta, johon valmistuvat tilat koululle, kirjastolle ja nuorisolle.

Campuksen valmistuttua puretaan yhteiskoulun vanhimmat osat, jotka otettiin käyttöön vuosina 1959 ja 1965. Tällöin poistuu käytöstä myös Vihdin Ampumaseuran nykyinen vuosikymmeniä käytössä ollut ilma-aserata.

– Uudet tilat tarvitaan. Haemme aktiivisesti uutta paikkaa ilma-aseradalle. Toivottavasti sellainen löydetään, sillä ampumaharrastuksen suosio on hyvässä nousussa, kertoo Vihdin Ampumaseuraa pitkään johtanut Taisto Rättö.

Hän muistuttaa Vihdin Ampumaseuran tehneen vuosikymmenten aikana isoja satsauksia, jotta nuorilla olisi säännöllinen ja ohjattu harrastus.

– Seuralla on nyt kymmenkunta ilma-asetta, joten illan mittaan ampumaan ovat päässeet kaikki halukkaat, puheenjohtaja vinkkaa.

Lisää: www.vihdinampumaseura.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat