Paikalliset

Vihti Ski Centerin rinneasia uudestaan lautakunnalle – nyt odotetaan alue- hallinnon päätöksiä

Lumitykki Vihti Ski Centerissä.

ARKISTO/Vesa Valtonen

Vaasan hallinto-oikeuden yksimielisen ratkaisun mukaan Vihdin ympäristölautakunnan päätös Vihti Ski Centerin rinnerakentamisasiassa on kumottava ja asia on palautettava lautakunnalle uudelleen käsiteltäväksi.

Ympäristölautakunta määräsi syyskuussa 2017 Vihti Ski Centerin ennallistamaan laskettelurinteiden alueen poistamalla kaikki kiinteistölle ajetut ylijäämämaat. Aikaa lautakunta antoi neljä kuukautta.

Velvoitteen tehostamiseksi lautakunta asetti 300 000 euron kiinteän uhkasakon peruserän sekä 100 000 euron lisäerän jokaista kahta kuukautta kohden, jonka kuluessa velvoitetta ei ole noudatettu.

Hallinto-oikeuden joulukuun lopulla tekemän ratkaisun mukaan ympäristölautakunnan olisi pitänyt uudestaan varata Vihti Ski Center Oy:lle tilaisuus tulla kuulluksi ennen hallintopakkoasian lopullista ratkaisemista ja siihen liittyvien uhkasakkojen asettamista.

Asian uuden käsittelyn aikataulua Vihdin ympäristölautakunnassa ei vielä ole.

– Toistaiseksi odotamme aluehallintoviraston päätöksiä ympäristölupa- ja vesilain mukaisiin hakemuksiin, kertoo ympäristöpäällikkö Sari Janhunen.

Vireillä ovat nimittäin ympäristölupahakemus koskien pilaantumattomien maa-ainesten hyödyntämistä rinnerakentamisessa ja toiminnan aloittamislupaa, vesilain mukainen lupahakemus koskien maa-ainesten hyötykäyttöä rinnerakentamisessa Isolähteen pohjavesialueella ja töiden valmistelulupaa sekä vesilain mukainen lupahakemus koskien Isolähteen vedenottamon suoja-aluerajauksen muuttamista ja lupaa poiketa suoja-aluemääräyksistä.

– Jos aluehallintoviraston päätösten saaminen viivästyy, tarkastelemme uudelleenkäsittelyn aikataulua uudelleen, Sari Janhunen toteaa.

Vihdin ympäristölautakunta teki laskettelukeskuksen rinnerakentamisasiassa päätöksiä aikana, jolloin teknisenä ja ympäristöjohtajana oli Kari Setälä, ympäristöpäällikkönä Kirsi Järvinen ja kaavoituspäällikkönä Suvi Lehtoranta. Heistä kukaan ei ole enää Vihdin kunnan palveluksessa.

Viime vuoden kesällä Vihdin kunnan tekninen ja ympäristökeskus organisoitiin uudelleen: entistä teknistä keskusta eli nykyistä infra- ja tukipalveluiden keskusta johtaa Matti Kokkinen ja elinvoimakeskusta Petra Ståhl.

Elinvoimapalveluihin siirrettiin teknisestä ja ympäristökeskuksesta maankäytön kokonaisuus, ympäristönsuojelu ja -valvonta sekä rakennusvalvonta, sivistyskeskuksesta liikuntapalvelut sekä konsernihallinnosta elinkeinopalvelut ja brändiviestintä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat