Paikalliset

YritysVihti pyrkii nostamaan Vihdin yritysten kilpailukykyä – uusi yhdistys auttaa yrityksiä ketterästi

Pertti Salovaara, Antti Leijala, Juha Räty ja Sanya Saarinen esittelivät perjantaiaamuna YritysVihdin toimintaa.

Vesa Valtonen

YritysVihti pyrkii olemaan Suomen laadukkain, ketterin ja kustannustehokkain yritysneuvonnan tarjoaja. Perjantaiaamuna julkistetun yhdistyksen toiminta täyttää Vihdissä jonkin aikaa olleen tyhjiön.

– Vihdistä on puuttunut käytännössä laajamittainen yritysneuvonta kokonaan. Viime vuonna Vihdin kunta osti ainoastaan aloittavien yritysten neuvontaa, mutta se kattoi vain pienen osan tarpeesta. Vihdin 2 000 toimivaa yritystä on ollut lähes täysin vailla yritysten kehittämispalveluja, avaa yhdistyksen perustamisen syitä YritysVihdin toiminnanjohtaja, yrittäjä Antti Leijala.

Hänen lisäkseen yhdistyksen perustajajäseniä ovat yrittäjät Tanja Kärki, Sanya Saarinen, Juha Räty ja Pertti Salovaara. Salovaara on uuden yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.

– YritysVihti ei korva mitään toimintoja Vihdissä – yhdistys täydentää Vihdin kunnan elinkeinopalveluja. Nyt kunnan edustajat voivat ohjata apua tarvitsevat yritykset yhteen osoitteeseen, Leijala kertoo.

Yhdistysmuotoisena YritysVihti on voittoa tavoittelematon. Yhdistys ei maksa palkkaa eikä palkkioita hallituksen jäsenille.

YritysVihti rahoittaa toimintaansa kunnalle tarjottavien ostopalvelujen kautta, Business Finlandin rahoittamana sekä jäsenmaksuilla.

Yrityksiä on starttivaiheessa yhteistyöverkostossa viisi. Antti Leijala kertoo, että tavoitteena on kasvattaa ensimmäisen toimintavuoden aikana yhteistyöverkosto sataan yritykseen.

– Yhdistyksen perusajatus on auttaa paikallisia mikroyrityksiä kaikissa elinkaaren vaiheissa. Yhdistys myös yhdistää paikalliset palveluntarjoajat, joten heidän palvelunsa ovat helposti löydettävissä, Leijala esittelee.

– Tämä on uusi yhteistyöverkosto, todennäköisesti ainutlaatuinen koko Suomessa, kiittää Vihdin kunnan yrityskehittäjä Kristiina Salo.

YritysVihti

Yhdistys on yrittämistä harkitsevan sekä toimivan yrittäjän tukena koko yritystoiminnan elinkaaren ajan.

Yrittäjävetoinen toiminta käynnistyy nyt tammikuun aikana.

Henkilökohtaisten neuvontapalvelujen lisäksi yhdistys tarjoaa muun muassa hyödyllistä kirjallisuutta, verkkokursseja sekä yrittäjille suunnattuja tapahtumia ja koulutuksia.

Yhdistyksestä saa aluksi veloituksetonta konsultaatiota yrityksen toimintojen kehittämiseen.

Yritys voi olla jo toiminnassa tai vasta suunnitteluvaiheessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat