Puheenaihe

Ministeri haluaa lopun raskaussyrjinnälle – Ehdottaa 5 000 euron korvausta työnantajalle

Raskaussyrjinnällä on kansantaloudellisia vaikutuksia, huomauttaa ministeri Anne-Mari Virolainen.

Ministeri ehdottaa äitiydestä aiheutuvien kulujen tasaamiseksi rahallista korvausta työnantajalle. Kuvan henkilöt eivät liity juttuun.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok) esittää äitiyden aiheuttamien kustannuksien tasaamiseksi 5 000 euron kertakorvausta raskaudesta työnantajalle.

– Raskaussyrjintä on erittäin näkyvä työelämän syrjintäongelma. Nuorten naisten syrjintä työmarkkinoilla jatkuu, ja asiaan on saatava muutos. Raskaussyrjintä on vakava ongelma tasa-arvon, työmarkkinoiden ja naisten palkkakehityksen kannalta, Virolainen kertoo tiedotteessa.

Virolaisen esittämässä järjestelyssä valtio maksaisi työnantajalle äitiyden kustannuksia kompensoivan korvauksen. Tällä hetkellä työnantajan on mahdollista hakea 2 500 euron korvausta, mutta vaikutus on ollut odotettua vähäisempi.

Nuorten naisten syrjintä työmarkkinoilla jatkuu, ja asiaan on saatava muutos.

Tasa-arvovaltuutettuJukka Maarianvaaran mukaan raskaussyrjintä ilmenee muun muassa määräaikaisten työsuhteiden keston rajoittamisena raskauden ja perhevapaiden vuoksi, hankaluuksina työhön paluussa perhevapaan jälkeen sekä asiattomina kysymyksinä työhaastatteluissa.

Raskaussyrjintää esiintyy kaikilla toimialoilla ja sektoreilla. Perhevapaasyrjintää kokevat jossain määrin myös miehet.

Ministeri Virolainen huomauttaa, että raskaussyrjinnällä on mittavia kansantaloudellisia vaikutuksia

– Nuorten naisten on vaikeampaa päästä vakituiseen työsuhteeseen juuri mahdollisen äitiyden aiheuttamien kustannusten johdosta. Katkokset tai hidasteet työuran alussa heijastuvat pitkälle tulevaisuuteen urakehityksessä ja palkkatasossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat