Paikalliset

Nyt ulos nauttimaan talvesta – Vihdin luistelukentät ovat valmiina

Ojakkalan kentällä harmia toi rikkoutunut vesiposti.

Annukka Vakkuri

Vihdissä luistelukentät hohkaavat tällä hetkellä kovina ja kiiltävinä. Kaiken kaikkiaan kunnan alueella on toistakymmentä luistelukenttää ja matkaluistelurataa, joiden kunnossapidosta vastaa kunnan liikuntatoimi – tai joiden kunnossapitoa kunta avustaa.

Ulkopuolisia tekijöitä tilataan tarpeen mukaan; kyläyhdistyksiltä ja seuroilta otetaan kenttien kunnossapitoon apua vastaan enemmän kuin mielellään.

– Emme mitenkään pysty huolehtimaan kaikista kentistä omilla resursseilla, se on fakta. Yhdistysten ja seurojen tekemä talkootyö on ollut merkittävä tuki, liikuntapaikkamestari Tero Nevala kiittää.

Ojakkalan koulun kentästä huolehtii urheiluseura Ojakkalan Visa.

– Ojakkalan maamiesseuran, Ojakkalan Marttojen ja Ojakkalan Visan omistama kenttä on ollut vuosien ajan ensimmäisten luistelukunnossa olevien kenttien joukossa. Tämä on ollut meille kunnia-asia, sanoo Ojakkalan Visan puheenjohtaja Janne Kettunen.

Rikkoutunut vesiposti on tällä hetkellä aiheuttanut kentän jäädyttämiselle harmia.

– Aloitimme maanantaina vesipostin korjaamisen ja riippuen säästä, arvioisin varovasti kentän olevan luistelukunnossa viikonloppuna.

Urheilukentälle on kunta vaihtanu uudet led-valonheittimet. Kentälle on suunnitteilla jääkiekkokaukalo.

– Olemme oikein tyytyväisiä kunnan kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Se milloin kaukalo kuljetetaan ja asennetaan paikoilleen, on vielä auki, Kettunen kertoo.

Tero Nevalan mukaan tällä hetkellä hyvässä luistelukunnossa ovat ainakin Lankilan, Enärannan, Pajuniityn, Väinämöisen ja Hiidenrannan kentät ja lentokentän kilometrin pituinen matkaluistelurata. Hän myös arvelee kirkonkylässä sijaitsevan Pappilanpellon koulun jään ja koulun viereisen matkaluisteluradan olevan tällä hetkellä luistelukunnossa.

– Myös Otalammella ja Tervalammella jäät ovat tietojeni mukaan kunnossa. Vanjärven ja Jokikunnan kentistä minulla ei ole tietoa. Huhmarin kentän jäätä kunnostetaan tällä viikolla.

Haimoon kenttä jäädytettiin jälleen keskiviikkona.

Ylös alas sahaava lämpötila on aiheuttanut luonnollisesti kustannuksia kenttien kunnossapidolle.

– Jos jäät pääsevät kunnolla sulamaan, kenttien uudelleen jäädytys on iso ponnistus. Joka tapauksessa jäädyttämiseen kuluu kymmeniä kuutioita vettä, joka maksaa satoja euroja. Tähän työtunnit päälle, niin puhutaan tuhansista euroista, Nevala selvittää.

– Pieni suojasää ei haittaa, voi olla vaikka plus viisi astetta, mutta jos taivas on kirkas niin jää pysyy melko hyvin kunnossa. Pilvinen taivas ja matalapaine sulattavat jäätä tehokkaammin, vaikka ilman lämpötila ei olisi kovinkaan paljon plussan puolella.

Reippaan lumipyryn sattuessa kentät aurataan vasta sateen lakattua.

– Kenttiä kunnostetaan maaliskuun alkupuolelle saakka, sitten säät alkavat olla sen verran leutoja, että ulkoluistelukausi alkaa olla ohi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat