Paikalliset

Nuoren tytön kaappaus paljastui keksityksi – satuiluun inhimillinen syy

Kuvituskuva.

Jaakko Heiskanen

Länsi-Uudenmaan poliisi sai tammikuun alussa hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan mies olisi kaapannut Karkkilassa nuoren tytön pikkubussiin. Ilmoituksen mukaan tyttö oli onnistunut pakenemaan autosta hetkeä myöhemmin.

Kaappaus on osoittautunut keksityksi.

Poliisi yritti jäljittää tapauksesta näköhavaintoja ja tutki valvontakameratallenteita löytääkseen tuntomerkkeihin sopivan pakettiauton, mutta havaintoja ei saatu. Sen sijaan tyttö tunnistettiin tallenteista, joissa hän liikkui rauhallisesti.

Myös tytön nähnyt silminnäkijä kertoi havainneensa tämän kävelleen alueella, mutta hätääntymisestä ei ollut merkkejä.

– Keskustelimme tytön kanssa tämän kertoman ja tutkinnan kautta saatujen tietojen ristiriitaisuudesta. Lopulta tyttö kertoi valehdelleensa, sillä hän oli ollut liikkeellä ilman vanhempien lupaa. Hän oli kovin pahoillaan tapauksesta, kertoo rikoskomisario Rauli Salonen.

Poliisi kohtaa ajoittain tapauksia, jotka paljastuvat tekaistuiksi. Etenkin lasten ja nuorten kohdalla asia on poliisin mukaan tärkeä keskustella yhdessä läpi.

— Emme syyllistä lasta tai nuorta tällaisesta tapahtumasta, sillä haluamme, että he voivat luottaa poliisiin. Tuomme kuitenkin yhdessä juttelemalla esiin sen, että on tärkeää puhua totta. Näin varmistetaan, että poliisi voi auttaa silloin, kun apua todella tarvitaan, Salonen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat