Paikalliset

Kirkonkylän Campus rakentuu – valmista on ajoissa

Vihdin kehittämispäällikkö Timo Tuomi ja tekninen johtaja Matti Kokkinen Campuksen kirjastotilassa, jonka ikkunat antavat upeasti järvelle päin.

.

– Tästä tulee hieno koulu, iloitsee Vihdin tekninen johtaja Matti Kokkinen kirkonkylän Campuksen koulurakennuksen aulassa.

Mitä ilmeisimmin Kokkinen on oikeassa. Vaikka rakennus on vielä vaiheessa, siitä saa käsityksen tulevasta: valoisia, avaria tiloja, nykyaikaisia oppimisympäristöjä ja kaiken kruunuksi: mitkä maisemat!

– Sijainti on hieno. Sillähän on toki toiminnalliset syyt, vanha koulu kun jo oli tässä, Kokkinen sanoo.

Kirkonkylän Campukselle nousee parhaillaan sekä koulun uudisrakennus että liikuntahalli. Koulurakennus valmistuu kesäkuussa, liikuntahalli syyskuussa.

– Koulun vanhan puolen purkaminen alkaa sitten, kun koulussa ei ole enää lapsia.

Vähän reilu vuosi sitten alkanut Campus-projekti on siis hyvällä mallilla. Vihdin kaikkien aikojen suurin rakennusprojekti on edennyt suuremmitta vastoinkäymisittä.

– Viime talven pakkaset ja tämän talven lumitilanne ovat jonkin verran tuoneet haasteita matkalle, mutta aikataulussa ollaan, vastaavan työnjohtajan sijainen, Mikko Peltonen Campus -hankkeen pääurakoitsija Rakennuskultti Oy:stä sanoo.

Rakennusurakkaan kuuluvat Campuksen koulutilat, kirjastotilat, nuorisotilat sekä Vihdin yhteiskoulun vanhimpien osien purkutyöt ja liikuntahalli. Kaikkiaan Campuksen rakentaminen on reilun 24,6 miljoonan euron hanke.

Kustannukset ovat Kokkisen mukaan pysyneet ”kokolailla aisoissa”.

– Mutta paineita toki on, hän sanoo.

Vaikka näkymät ovat hienot ja tilat avaran tuntuiset, kunnan kehityspäällikkö Timo Tuomi sanoo, että hanke ei ole yltiöpäinen.

– Tässä on neliöitä tosi tiukasti. Esimerkiksi aulatiloja on käytetty ihan viimeisen päälle, Tuomi sanoo.

Campuksen koulurakennukseen sijoittuu noin 600 oppilasta. Kouluun tulee oppilaita 4. – 9.-luokille. Campuksen valmistuessa Kirkkoniemen koulurakennuksesta luovutaan kokonaan ja Pappilanpellon koululla opetetaan 1. – 3.-luokkalaisia.

Rannan puolelta sisään tultaessa on kirjasto, jonka suuren ikkunat avautuvat järvelle päin. Kirjastosta tulee avara ja valoisa, väliseinissäkin käytetään lasia lisäämään valoisuutta. Kirjastokävijöille on erilaisia työskentelytiloja, kuten hiljainen huone ja monitoimitila, joka on kuntalaisten vuorattavissa.

Ensimmäisessä kerroksessa ovat myös nuorisotilat.

Toiseen kerrokseen tulevat opettajienhuone, rehtorinkanslia ja muut hallinnolliset tilat. Toisen kerroksen luokat ovat fysiikan, kemian ja biologian luokkia.

Kolmannen ja neljännen kerroksen luokkatilat ovat niin sanottuja sileitä luokkia, jotka ovat Tuomen mukaan joustavasti kaikkien käytössä.

– Kun lähdimme suunnittelemaan koulua, mietimme, voisimmeko lähteä jo täysin avoimiin oppimisympäristöihin, mutta niin radikaaliin ratkaisuun emme lähteneet, Tuomi kertoo. – Nämä ovat välimallia; kahden luokan ja kahden opettajan yhteiset tilat.

Kolmannessa ja neljännessä kerroksessa on luokkien lisäksi talo talossa. Pieni aulassa oleva harjakattoinen huone on oppimispesä, jonne oppilaat voivat vetäytyä rauhaan opiskelemaan.

Tällä hetkellä Campuksen rakentaminen työllistää viitisenkymmentä henkilöä, heistä 15 on rakentamassa hallia, loput koulua. Heidän lisäkseen rakentaminen työllistää kymmenkunta toimihenkilöä.

Jos on hulinaa Campuksella, niin on kunnassakin. Jotta kaikki on syyskesällä valmista, on perustettu työryhmiä, jotka valmistelevat esimerkiksi muuttoa ja logistiikkaa, yhteistoimintaa ja liikunta-alueita ja niiden käyttöönottoa.

– Nyt on myös alkamassa paljon kilpailutuksia, kun on hankittavana kalusteita, liikuntavälineitä ja oppivälineitä, Tuomi sanoo ja kertoo, että pelkästään koulukalusteita tulee Campukselle 100 lavallista.

– Lisäksi vanhalta puolelta siirretään paljon tavaraa uudelle.

Kuntalaiset pääsevät maaliskuussa tutustumaan Campukseen sisälle. Tekninen johtaja Kokkinen kertoo, että 16.3. järjestetään avoimet ovet, jolloin rakennukseen pääsee sisälle ilman turvavarusteita.

– Rajaamme kulkuväylän lippusiimoilla, hän selvittää ja lupaa tiedottaa kellonajasta lähempänä tarkemmin.

– Varmistamme vielä aluehallintovirastosta, että turvallisuusviranomaiset tällaisen järjestelyn hyväksyvät. Sitten me kuntalaiset pääsemme katsomaan, mistä oikein maksamme, hän myhäilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat