Urheilu

HaKi hallitsi, Haukat ryöväsivät pisteet

Veljekset Oulu ja Antti Suutarinen toivat mukanaan sähäkkyyttä ykkösketjuun yhdessä kokeneeen Jani Ulvisen kanssa. Tommi Finnilä, Lauri Kankaanpää ja Alex Sheiman eivät saaneet pysäytetyyä nuorta Altti Suutarista.

Nina Paloheimo

Harjun Kiekon edustusjoukkueen tuskainen taival II divisioonassa jatkui perjantai-iltana Lohjalla, kun KJT Haukat Keravalta veivät 2-5 -voiton jälkeen kolme pistettä mukanaan. Pelin tuloslukema on erikoista katsottavaa, sillä peliä hallitsi lähes koko kuusikymppisen isäntäjoukkue, mutta maalit tekivät vieraat.

Ensimmäisen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia HaKi ei päässyt peliin mukaan.

KJT Haukat pääsivät kuin varkain tekemään kaksi maalia ylivoimalla.

Kolmas maali syntyi ajassa 11.48 KJT:n eduksi vihelletystä rangaistuslaukauksesta, kun Sami Sanna koukkasi puolustuspäässä vastustajan nurin. Tilanteeseen nähden kovasta tuomiosta pääsi laukomaan jo maalin tehnyt Joona Ritala ja laittoi kiekon Toni Sundbergin selän taakse.

Sen jälkeen HaKi aloitti oman myllytyksen ja peli pyöri lähes täysin KJT Haukkojen maalilla.

Vastustaja joutui pistämään pitkää omaan päähänsä, kun isäntäväki myllytti maalilla – onnistumatta kuitenkaan maalinteossa.

Toisessa erässä Haki pyrki jo tasoihin Aleksi Aallon ja Pekka Laitisen maalattua, mutta KJT Haukat tekivät neljännen erikoistilannemaalinsa ja siirtyivät kahden maalin johtoon.

Kolmannen erän lopussa isännät ottivat maalivahdin pois, mutta tasoitusta ei saatu.

Sen sijaan KJT Haukkojen Henri Salmela pääsi keskeltä karkuun ja hänet koukattiin keskikentällä. Vaikka kiekko ei mennyt maaliin, tuomittiin tilanteesta KJT Haukoille joukkueen viides maali.

Maalintekopaikkoja HaKilla oli jälleen vaikka herkutteluksi saakka, mutta viimeistely puuttui ja samaan aikaan Haukkojen maalilla pelasi loistavaa peliä maalivahti Sami Nousiainen, joka torjui ottelun aikana 52 HaKin laukausta, kun taas vieras päästi Sundbergin puolet helpommalla ampumalla vain 25 kertaa kohti.

Jo torjuntatilastot kertovat pelin luonteesta.

Päävalmentaja Jorma Leander oli turhautunut tulokseen.

– Jätkät tekivät kaikkensa ja iskivät laukauksia toisensa jälkeen. Meillä on miehistövajausta loukkaantumisten ja työesteiden vuoksi. Vaikka kausi on ollut vaikea jätkät tulevat treeneihin ja osa lähtee siitä suoraan työvuoroon. Ei tämä taistelun puutteesta kiinni ole, Leander totesi.

Hän antoi myös kiitosta nuorille A-nuorilta lainassa olleille pelaajilla.

– Molemmat Suutariset (Altti ja Oula) ja Ville Mettänen ovat tuoneet hyvää sähäkkyyttä kokeneempien pelaajien rinnalla. Kaverit luistelevat hyvin ja ovat taitavia, hän kiitteli.

HaKi kohtaa viikonloppuna sarjajumbo Oulunkylän Kiekko-Kerhon, perjantaina kotonaan ja lauantaina vieraissa.

HaKi on seitsemän pistettä Kellokosken Alkua jäljessä, joka on sarjassa karsintaviivan yläpuolella. Ensi viikonloppuna alkaa olla joukkueen kohtalon hetket, pystyykö se vielä taistelemaan itsensä viivan yläpuolelle välttääkseen karsinnat.

Harjun Kiekko - KJT Haukat 2-5 (0-3, 2-1, 0-1)

Aleksi Aalto 1+0, Pekka Laitinen 1+0, Otto Ohmeroluoma 0+1, Nuutti Laatikainen 0+1, Markus Järvelä 0+1, Janne Rantanen 0+1

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat