Puheenaihe

Brother Christmas: Lähden ehdolle eduskuntavaaleihin PS:n riveistä

Ari Koponen eli Brother Christmas.

Anton Soinne / Arkisto

Brother Christmasina tunnettu Ari Koponen on lähdössä eduskuntavaaliehdokkaaksi Perussuomalaisten riveistä Uudeltamaalta.

Koponen kertoi ehdokkuudestaan maanantaina medialle lähettämässään tiedotteessa.

Koponen sanoo tiedotteessa, että hänen halunaan on jatkaa työtä yhteiskunnan vähäosaisten puolesta.

Hän nostaa esille viime vuoden lopulla käynnistämänsä kansalaisaloitteen lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisystä alakouluissa, joka on kerännyt jo yli 52 000 kannatusilmoitusta.

– Vaikuttamisen halu on ajanut minut pyrkimään kansanedustajaksi. Eduskunnassa on tärkeää olla kansanedustajia, jotka ovat nähneet apua tarvitsevien vaikeita tilanteita ja ymmärtävät heidän ongelmiaan sekä pystyvät lisäksi tekemään työtä yli puoluerajojen. Haluan myös tuoda ennaltaehkäisevää apua sitä tarvitseville ja toimia kanavana vähäosaisempien äänelle, tuusulalainen Koponen sanoo.

Koponen on kiistelty hahmo hänen avustustoiminnassaan ilmenneiden rikosepäilyjen takia.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi tammikuussa, että Koposta epäillään neljästä rikoksesta. Esitutkinnan mukaan epäillyt rikokset ovat törkeä kirjanpitorikos sekä kolme rahankeräysrikosta. 

Poliisi ei kuitenkaan löytänyt viitteitä siitä, että keräysvaroja olisi käytetty muuhun kuin hyväntekeväisyysyhdistyksen toimintaan. Juttu on parhaillaan syyteharkinnassa.

Koposen mukaan hän haluaa pitää hyväntekeväisyystoiminnan erillään politiikasta.

– Perussuomalaiset ei ole yhden aatteen puolue vaan mukana on paljon eri alojen ihmisiä täysin erilaisista elämäntilanteista. Haluan olla mukana tekemässä vaikeitakin ratkaisuja, ja siihen perussuomalaisten uskallus ja rohkeus sopivat hyvin. Vaikka nyt olenkin yhden tietyn puolueen ehdokkaana, haluan kuitenkin toteuttaa hyviä tekoja ja päätöksiä kaikkien suomalaisten puolesta yli puoluerajojen, Koponen selittää tiedotteessa.

LUE MYÖS: Näin Brother Christmasin eli Ari Koposen eduskuntavaaliehdokkuutta kommentoi perussuomalaisten Uudenmaan piirin pomo – "Koposen rikosepäilyt ovat vasta syyteharkinnassa"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HS: Brother Christmasin nimi esillä PS:n eduskuntavaaliehdokkaaksi – piiripomolta raju "Annan turpaan" -kommentti vuotajasta8.2.2019 11.56
Brother Christmasia epäillään neljästä rikoksesta – Poliisi: Varoja ei ole käytetty muuhun kuin avustustoimintaan14.1.2019 13.14
Brother Christmas -tutkinnasta tulee ratkaisu pian – poliisi antoi väliaikatiedon K-U:lle9.1.2019 09.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat