Paikalliset

Uusia asiakkaita ja investointeja – LUSP julkisti viime vuoden tilinpäätöksen

Säästöpankki sai viime vuonna uusia asiakkaita Vihdin, Karkkilan ja Nummi-Pusulan alueella. Tilinpäätöksen julkistivat pankinjohtaja Tuomo Paaso, rahoituspäällikkö Iiro Laakkonen ja SP-Kodin toimitusjohtaja Juha Hänninen.

Annukka Vakkuri

Säästöpankki sai viime vuonna runsaasti uusia asiakkaita Vihdin, Karkkilan ja Nummi-Pusulan alueella. Voimakkain uusien asiakkaiden virta oli Karkkilassa, jossa Säästöpankki jäi ainoaksi täyden palvelun pankiksi viime vuoden helmikuussa.

Tuomo Paason johtamalla Säästöpankin Vihdin, Karkkilan, Pusulan ja Saukkolan toimialueella uusia asiakkaita tuli 803. Kaiken kaikkiaan Länsi-Uudenmaan Säästöpankki sai vuoden 2018 aikana 2 012 uutta asiakasta.

– Liiketoiminta-alueellamme uusia asiakkaita tuli eniten Karkkilassa ja Nummelassa, mutta myös Saukkolan ja Pusulan konttoreihin tuli runsaasti uusia asiakkaita.

– Alueen talletuskehitys oli myös erinomainen; talletukset kasvoivat 12,5 prosenttia. Voimakkainta kasvu oli Karkkilassa.

Asiakkaat kysyivät asuntolainoja vilkkaasti, mutta hieman maltillisemmin kuin vuotta aiemmin. Lainakanta kasvoi viime vuonna 7,9 prosenttia, kun vuonna 2017 se kasvoi 8,7 prosenttia.

– Uusia lainoja nostettiin eniten Nummelan konttorista. Olen erittäin tyytyväinen, että alueemme asukkaat ja yritykset käyttävät oman paikkakunnan rahoituspalveluja ja siten varmistavat monipuolisten pankkipalveluiden saatavuuden, Paaso iloitsee.

SP-Kodin toimitusjohtaja Juha Hänninen toteaa asuntokauppojen ennustamisen olevan vaikeaa.

– Odotimme, että valtakunnallisesti kauppa kävisi viiden prosentin kasvutahdilla edelliseen vuoteen verrattuna, mutta toisin kävi, takkiin tuli 2,9 prosenttia.

Vihdissä vanhojen asuntojen kauppoja tehtiin 410 kappaletta, joka on edelliseen vuoteen verrattuna 2,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, myös valtakunnan tasoon verrattuna kauppa kävi Vihdissä vilkkaammin.

Tällä hetkellä Säästöpankki valmistautuu peruspankkijärjestelmän uudistamiseen. Uuteen järjestelmään siirrytään kokonaan vuoden 2021 aikana.

– Investointi näkyy tilinpäätöksessä kannattavuutta kurittavana kustannuskasvuna. Seuraavat askeleet ovat yksinkertaistaa ja yhtenäistää tuotteistusta, mikä helpottaa uuteen järjestelmään siirtymistä, kertoo LUSPin toimitusjohtaja Jukka Suominen.

Nummelassa kortteja vaihdetaan toistatuhatta.

– Electron-kortin poistumisesta tuli vuoden aikana tietoa ja kortteja on jo vaihdettu credit/debit- tai debit-korteiksi.

LUSP 2018

Talletukset 543 682 milj. euroa.

Korkokate 7, 230 milj. euroa.

Nettopalkkiot 5,157 milj. euroa.

Tuotot yhteensä 13,929 milj. euroa.

Kulut yhteensä - 11,461 milj. euroa.

Liikevoitto 2, 004 milj. euroa.

Konttoreita kymmenen.

Henkilöstöä 74.

Säästöpankkiryhmän tekemät sopimukset toivat yrittäjäasiakkaille Fundun joukkorahoituksen ja Lähirahoituksen factoring-palvelut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat