Paikalliset

Vaalikone aukesi: Vain yksi vihtiläisehdokas kannattaa ruuhkamaksuja

Enemmistö vihtiläisvaltuutetuista ei kannata ruuhkamaksuja Uudellemaalle.

ARKISTO/Päivi Tuovinen

Vihdin Uutisten vaalikone avautui perjantaina. Vastauksensa vaalikoneen kysymyksiin on käynyt antamassa seitsemän vihtiläistä eduskuntavaaliehdokasta.

Kysymykseen "Tieliikenteessä on Uudellamaalla otettava käyttöön ruuhkamaksut" vastanneista ehdokkaista viisi on täysin eri mieltä. Vain Teemu Leino (vas.) kannattaa ruuhkamaksuja. Hän ei ole perustellut vastaustaan. Tiina Haapala (kr.) ei osaa sanoa kantaansa ruuhkamaksuihin.

Täysin eri mieltä ruuhkamaksuväittämän kanssa olivat Erkki Aronen (sd.), Tapio Karjalainen (kok.), Veli-Matti Laitinen (ps.), Eerikki Viljanen (kesk.) ja Heidi Seppälä (r.)

Perusteluissaan Laitinen sanoo, että autoilijoita kuritetaan Suomessa jo aivan tarpeeksi.

Karjalaisen mielestä ruuhkamaksut vaikeuttavat merkittävästi pääkaupunkiseudun kehyskuntien työmatkaliikennettä ja työelämän joustavuutta.

Eerikki Viljanen sanoo, että Suomessa on oltava liikkumisen vapaus.

– Ajatus siitä, että Helsinki laittaa kehyskuntien ihmiset maksumiehiksi työmatkaliikenteessä ja näin luovat painetta asumisen tiivistymiselle Helsingissä on aivan käsittämätön ajatus.

Seppälä sanoo perustelussaan, että Suomen tieverkosto on osittain todella huonossa kunnossa ja infrastruktuuri vaatisi valtavia panostuksia.

– En kuitenkaan näe, että tietullit tai ruuhkamaksut ovat oikea keino rahoittaa tieverkostomme ylläpidon. Meidän tulee etsiä muita vaihtoehtosisia rahoitusmalleja tietoverkoston uudistamiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Lisäksi tietullit kohtelisivat hänen mukaansa kansalaisia eriarvoisesti riippuen missä päin Suomea asuvat.

Pääset vaalikoneeseen tästä: www.vihdinuutiset.fi/vaalikone.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat