Paikalliset

NuPSin pelaajat saivat harvinaisen kunnian Stoke Cityssä: Viisi nuorta pelaajaa vierailivat englantilaisessa mahtiseurassa viikon ajan

Jami Bergman, Joel Långström, Joona Puro, Peppi Niemi ja Wiona Nokio pääsivät tapaamaan Stoke Cityn maalivahtia Jack Butlandia leirin aikana.

Ray Spooner

Viisi Nummelan Palloseuran pelaajaa saivat kokea mieleenpainuvan viikon vieraillessaan Englannissa jalkapalloseura Stoke Cityn leirillä helmikuun lopussa.

Peppi Niemi, Wiona Nokio, Jami Bergman, Joel Långström ja Joona Puro saivat kutsun vierailulle osallistuttuaan viime kesänä NuPS:n ja Stoke Cityn järjestämälle leirille Nummelassa.

Englannin leirillä nuoret harjoittelivat jalkapalloseuran ammativalmentajien johdolla useamman päivän, pääsivät mukaan seuran akatemian harjoituksiin ja kolme pelaajaa tekivät historiaa saamalla kutsun pukea viikon päätteeksi Stoken pelipaidat päälle ja pääsivät edustamaan seuraa akatemian pelissä.

– Näillä leireillä käy vuosittain tuhansia nuoria, niin ulkomailta kuin paikallisiakin. Ensimmäistä kertaa ulkopuoliset pelaajat saivat kunnian pelata virallisessa pelissä. Tämä oli todella iso juttu, kertoi leirin yhteyshenkilönä ja mahdollistajana toiminut Ray Spooner.

– Jotain erityistä valmentajat ja pelaajatarkkailijat näkivät pojissa, että he saivat tällaisen kunnian. Heistä jokainen pelasi 20 minuuttia kentällä, hän kuvailee.

– Eivät he välttämättä vielä edes ymmärrä kuinka iso juttu tuo oli. Tottakai pelaajia jännitti. Peli on Englannissa myös todella paljon fyysisempää, joten pieni hetki meni että he pääsivät rytmiin, mutta hienosti he edustivat, Spooner kiittelee.

Spooner kertoo, että nuorille viikko oli varmasti fyysisesti hyvin raskas, mutta sitäkin antoisampi. He harjoittelivat kuudesta kahdeksaan tuntia päivässä, mutta ottivat irti kaiken harjoituksista. Pelaajat pääsivät osallistumaan myös Stoken pelaajakasvattamon, akatemian harjoituksiin ja tapasivat Englannin Championship -sarjassa pelaavan Stoke Cityn tähtiä.

Peppi Niemi ja Wiona Nokio harjoittelivat päivällä poikien kanssa, mutta osallistuivat myös Stoken tyttöjen harjoituksiin.

Mukana ollut NuPS:n valmentaja Janina Bergman uskoo, että Stoke-leiri oli kaikille silmiä avaava ja mieleenpainuva kokemus.

– Kyllä se laajensi varmasti kaikkien näkemystä siitä, miten ammattimaisesti jalkapalloa esimerkiksi Englannissa harjoitellaan. Kyllä tämä oli valmentajallekin hieno kokemus, hän kuvailee.

Bergman seurasi kaikki harjoitukset katsomosta ja huomioi, että taidollisesti suomalaispelaajat eivät juuri eronneet paikallisista, mutta englantilainen jalkapallo on paljon fyysisempää. 


– Jo tuon ikäisissä tilanteisiin tullaan paljon kovempaa kiinni ja taklataan, Bergman kuvaili.

– Tämä oli uskomattoman hieno palkinto pelaajille tähän saakka tehdystä työstä, valmentaja kuvailee.

Bergman kiittelee vuolaasti vierailun järjestänyttä Ray Spooneria, joka teki pyyteetöntä työtä, että pelaajat saivat mahdollisuuden kokemaansa.

Kaikki viisi pelaajaa ovat yhtä mieltä, että leiri oli todella hieno kokemus. Treenit jännittivät luonnollisesti vieraassa ympäristössä ja harjoitukset vedettiin vieraalla kielellä, mutta valmentajat saivat pelaajat rentoutumaan nopeasti. Osa valmentajista oli tuttuja jo viime kesän leiriltä Suomesta.

Valmentajat olivat aika rentoja, heittivät hauskaa läppää. Tottakai ensin vähän jännitti, mutta kyllä se harjoituksissa hävisi tosi nopeasti, pelaajat totesivat.

Pelaajat eivät koe, että suomalaisen ja englantilaisen harjoittelun sisällön suhteen olisi hirveästi eroavaisuuksia. Nuoret ovat tottuneet harjoittelemaan Suomessakin motivoituneesti.

Pojille pelikutsu oli iso kunnia.

– Aika lyhyen aikaa siellä kentällä ehdittiin olla, mutta oli se hienoa.

Maalivahti Peppi Niemi kertoi, että hienoin kokemus oli päästä akatemian omiin harjoituksiin. Hän myös kiitteli paikallisen maalivahtivalmentajan hyvää ohjausta. Wiona Nokiolle iso juttu oli päästä harjoittelemaan myös vuotta vanhempien poikien kanssa. Hän uskoo, että sai harjoituksissa paljon oppia. Jos vastaavia tilaisuuksia tulee pelaajien eteen, ei heitä tarvi kahta kertaa pyytää.

– Ei sitä joka päivä pääse tuollaisen ison seuran mukaan. Viimeistään sitten ammattilaisena.

Nummelan Palloseura ja Stoke City järjestävät tulevana kesänä Nummelassa jällleen jalkapalloleirin 10.6. - 14.6.2019

Niina Paloheimo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat