Paikalliset

Revontulia, arkkitehtuuria ja koripalloa – Lohjan Kameraseuran 70-vuotisjuhlanäyttely on esillä Vihdin pääkirjastossa 29.3. asti

Lohjan Kameraseuran jäsenet kertoivat juhlanäyttelystään siitä kiinnostuneille maanantaina Vihdin pääkirjastossa Nummelassa. Kuvassa etualalla seuran puheenjohtaja Immo Piippo.

Annukka Vakkuri

Joen yli kurottautuva jalava riiputtaa oksiaan hennosti Veikko Rintalan ottamassa valokuvassa "Syksyinen joenvarsi". Taustalla häämöttää punainen talo. Tunnelma kuvassa on leppoisa ja kiireetön. Leo Vuorinen on onnistunut ikuistamaan loimuavat revontulet, joiden edessä puussa istuu pöllö tyynesti paikallaan.

Lohjan Kameraseura ry:n 70-vuotisjuhlanäyttely on esillä Vihdin pääkirjastossa Nummelassa. Esillä on kattaus luonto- ja maisemakuvia, arkkitehtuuria ja henkilökuvia. Energiaruiskeena joukossa toimii muutama urheiluotos. Seppo Väli-Klemelän "Pallo" kuvassa on vangittu koripallon sanoma; kontakti kahden joukkueen välillä, ilman taklausta ja hetki, kun pallo on ilmassa. Nyt liikkeet on tehty ja katsotaan minne ne johtavat.

Jos katsoo valokuvaa kaksi viikkoa, se tarjoaa uutta joka kerta.

– Näyttelyn valokuvat ovat otettu viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kuvien aihepiiri oli vapaa. Lohjalainen kuvataiteilija Jaska Salmi valitsi 70 valokuvaa kahdensadan kuvan joukosta, jotka olivat esillä Lohjan pääkirjastossa Linderin-salissa, seuran puheenjohtaja Immo Piippo kertoi.

Näistä kuvista ripustustyöryhmä valitsi Vihtiin esille nelisenkymmentä valokuvaa.

– Kuvien esillepano on hieno, tila on otettu hyvin huomioon ja sommittelu on kokonaisuudessaan kaunis, kehaisi näyttelyyn tutustumaan tullut Vihdin Kameraseuran näyttelyvastaava Evelin Vesanen.

– Samantyyliset paspikset kuvissa ovat onnistunut ratkaisu.

Paspis on pahvilevy, johon on leikattu aukko kuvaa varten. Kerhon sihteeri Kari Huhtilainen vaikuttui Vuorisen kuvista.

– Kerran elämässä voi onnistua ottamaan tuollaisen kuvan, Huhtilainen sanoi revontulikuvaan viitaten.

– Usvainen aamu -kuva on myös upea; saarten muodot johtavat pakopisteeseen, jonka edessä olevat linnut ovat vaikuttava näky. Tätä kuvaa ottaessa on ehkä jouduttu odottamaan tovi.

Ensi vuonna Vihdin Kameraseura täyttää 40 vuotta.

– Silloin on meidän vuoro pitää juhlanäyttely, Huhtilainen ja Vesanen hymyilivät.

Lohjan Kameraseurassa mukana vuodesta 1972 ollut Heikki Simpura pohti näyttelyn esillepanoa.

– Olisin tehnyt joitakin ratkaisuja ripustuksessa toisin. Vaaleammat kuvat laittaisin tummempien kuvien yläpuolelle, sillä usein tumma kuva vaalean kuvan päällä tappaa alla olevan kuvan.

Simpura kertoo pitävänsä valokuvanäyttelyä kotonaan.

– Pidän koko ajan joitakin kuvia esillä, jotka vaihdan säännöllisesti. Yleensä, jos viitsii katsoa valokuvaa kahden viikon ajan, se tarjoaa uutta katsottavaa joka kerta.

Lohjan Kameraseuran juhlanäyttely

Lohjan Kameraseuran 70-vuotisjuhlanäyttely Vihdin pääkirjastossa Nummelassa (os. Pisteenkaari 9) on esillä 29.3. saakka.

Näyttely jatkuu kirjaston käytävillä vitriineissä, joissa on vanhoja kameroita ja kuvia seuran historiasta.

Ripustus: Jukka Heinonen, Veikko Rintala, Immo Piippo, Heikki Simpura ja Leo Vuorinen.

Näyttelyä ovat tukeneet Lohjan kesä ry, Lohjan Museo, Kehystystyöt Juha Vikholm ja Kuva-Järvinen Ky.

www.lohjankameraseura.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat