Paikalliset

Ojakkalan koululla vilisi prinsessoja, keijuja ja ritareita – juhlapäivä oltiin sadun valtakunnassa

Pukujen esittelykierros luokassa Prinsessa Ruususen -häämarssin tahdissa pyörien. Saman musiikin tahdissa siirryttiin aamutuntien jälkeen ruokalaan.

Minna Snygg

Ojakkalan koulun 1B-luokka vietti perjantaina Sadun valtakunnan asukkaiden koulupäivää. Halutessaan sai pukeutua naamiaisasuun.

Opiskelemaan aamulla saapuikin prinsessoja, keijuja ja ritareita. Opettaja oli pukeutunut omaan vuoden 2000 Wanhojen pukuunsa ja saanut työkaverin tyttäreltä lainaksi tiaran.

Päivä alkoi kuulumiskierroksella ja samalla jokaisen kynä muutettiin sulkakynäksi teippaamalla lyijykynään oppilaan valitseman värinen sulka.

Päivän teema näkyi heti aamun äidinkielen tuntien tehtävissä. Harjoiteltiin sanojen ja lauseiden kirjoitusta toiminnallisesti.

Ensin oppilas valitsi adjektiivin laatikosta, esimerkiksi iloinen, rohkea, kaunis ja kirjoitti sen vihkoon. Sitten satuhahmojen kuvista valittiin yksi.

Oli kuvia peikoista, prinsessoista, ritareista, keijuista ynnä muista.

Kuvan hahmon nimi kirjoitettiin vihkoon ilman mallia. Kun tämä oli tehty, siirryttiin käytävään, kuljettiin sen toiseen päähän hakemaan lauseen loppuosa siellä olevasta laatikosta. Liikkuminen sen mukaan mikä tänään oli.

Prinsessat kävelivät juhlavasti, ritarit rohkeasti. Lauseen loppu luettiin ja valittiin mieluisa laatikon vaihtoehdoista.

Esimerkiksi "katselee linnaa", "puolustaa ystävää", "poimii kukkia", "tekee loitsun". Lauseen lopun sai ottaa mukaan luokkaan ja se kirjoitettiin vihkoon.

Näistä tuli kivoja ja hassujakin lauseita kuten "Pitkä prinssi syöksee tulta", "Ihana prinsessa poimii kukkia".

Nopeimmat kirjoittivat viisi lausetta, jokainen vähintään kaksi. Hauskimmasta lauseesta jokainen piirsi sitten vielä kuvan.

Kaikki keskittyivät tehtävään hienosti ja toimivat upeasti ohjeiden mukaan.

Ruokailuun siirryttiin ritari Johanneksen johdolla Prinsessa Ruususen häämarssin tahdissa kaikki kauniit prinsessamekot ensimmäisenä.

Päivän viimeisellä tunnilla halukkaat esittivät kirjoitettuja lauseita pantomiimina muulle luokalle.

– Käytän opetuksessani paljon toiminnallisia elementtejä ja yhdistelen oppiaineita. Liikumme ja tanssimme ja teemme erilaisia draamaharjoituksia luokassa, kertoo opettaja Minna Snygg.

– Kerran kuukaudessa on omien esitysten tunti jolloin halukkaat saavat esittää omia esityksiään. Ja niitä halukkaita on ihanan paljon!

Minna Snygg on teatteriharrastaja, hän on mukana Vihdin teatterissa ensi kesänäkin.

– Minulle on siksi luontevaa tuoda draaman elementtejä kouluarkeen mukaan. Aina on hyvä päivä hieman hassutella. Oppiminen ja opiskelu pitää olla hauskaa ja minun tehtäväni sytyttää kipinä oppimiseen ja pitää yllä oppimisen iloa luokassa.

– Seuraavaksi meillä on lasten valitsema teemapäivä "Tiede ja taide".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat