Puheenaihe

Kotipizzan uusi norjalaisomistaja maistoi suomalaisten suosikkipizzaa – HS: Näin mies reagoi

Hyvä taikina on pizzanteossa kaiken a ja o.

Arkisto/Jussi Vehkasalo

Norjalainen elintarvikejätti Orkla osti alkuvuodesta suomalaisen Kotipizzan. Orkla väittää ostostaan hyväksi, mutta toimitusjohtaja järkyttyi maistettuaan yrityksen myydyintä tuotetta, suomalaisten rakastamaa Special Opera -pizzaa, jossa on kinkkua, salamia ja tonnikalaa, kertoo Helsingin Sanomat.

– Norjassa sellaista ei söisi kukaan, toimitusjohtaja Peter Ruzicka sanoo kaunistelematta.

Makumieltymykset vaihtelevat Ruzickan mukaan voimakkaasti eri maissa. Helsingin Sanomien mukaan hän tietää sen jo siitäkin, että Orkla valmistaa ketsuppia, joka maistuu erilaiselta kussakin niistä yhdeksästä Euroopan maasta, jossa se on markkinajohtaja. Suomalaiset tuntevat ketsupin nimellä Felix.

Ja se syy, miksi norjalaiset Kotipizzan silti halusivat: yhä suurempi osa ruuasta ostetaan kotiin valmiina tai nautitaan ravintolassa. Ja mikä tärkeintä: Orklan strategian mukaisesti Kotipizza saa pitää paikalliset brändituotteensa eli ne jotka haluavat, saavat edelleen mässäillä kinkku–salami–tonnikalapizzalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kotipizzan omistajat saavat huiman 38 prosentin lisätuoton – makeistehdas Pandan aiemmin nielaissut norjalaisjätti haukkaa nyt Suomen johtavan pizzaketjun22.11.2018 10.25
Yle: Subwayn ja Kotipizzan työntekijät jäivät ilman minimipalkkaa – näitä muutoksia sadat ravintolat joutuvat nyt tekemään3.4.2018 09.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat