Puheenaihe

Haagan epäilty perhepuukottaja saattoi poistua Suomesta samoja reittejä kuin tuli – IL: Sivullinen esti vakavat vammat

Haagassa sunnuntaina tapahtuneesta puukotuksesta epäiltyä miestä etsitään nyt Turun seudulta. 

Poliisi

Helsingin poliisi arvioi Iltalehdelle, että Haagassa ex-vaimoaan ja tämän ystävää puukottanut mies on poistunut Suomesta Haaparannan kautta rajan yli Ruotsiin.

Poliisi sanoo IL:lle tehneensä yhteistyötä usean maan kanssa puukotuksista epäillyn Hayder Abduljabbar Al-Hmedavin löytämiseksi. Poliisin mukaan on mahdollista, että mies on jatkanut pakoaan Ruotsista.

– EU:n alueella ei ole erityisen vaikeaa liikkua maasta toiseen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Hätönen Iltalehdelle.

Al-Hmedavi saapui Suomeen vuonna 2015 alkaneen turvapaikkakriisin aikana. Sosiaalisessa mediassa levinneiden kuvien perusteella hän tuli maahan Ruotsin kautta, kuten valtaosa muistakin turvapaikan hakijoista.

Al-Hmedavilla on taustaa radikaalissa "Mehdin armeijana" tunnetussa puolisotilaallisessa shiiajoukossa, joka taisteli aikanaan Yhdysvaltojen johtamaa Irakin miehitysvaltaa sekä Irakin turvallisuusjoukkoja vastaan.

Helsingin poliisin mukaan Pohjois-Haagassa 3. maaliskuuta sattuneessa puukotuksessa Al-Hmedavia vastustivat useat paikalla olleet henkilöt. Puukotus sattui valvotun perhetapaamisen päätteeksi.

– Lapset ovat menneet väliin puolustamaan äitiään, ja lisäksi yksi sivullinen yritti keskeyttää hyökkäyksen, mutta häntä uhattiin veitsellä. Toisella sivullisella sattui olemaan jonkinlainen rengasrauta mukanaan. Vaikuttaa siltä, että hän on ollut ihan merkittävässä osassa siinä, että teko on keskeytynyt, Hätönen sanoo Iltalehdelle.

Uhrit ovat päässeet sairaalasta.

Poliisi on aiemmin kertonut vanginneensa miehen veljen, jota epäillään osallisuudesta murhan yrityksiin. Jutussa on myös kolmas epäilty, jonka uskotaan auttaneen Al-Hmedavia pakenemaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

MTV: Poliisi jakoi taksikuskeille kuvia Haagan epäillystä perhepuukottajasta – yksi kuvista Helsingin ytimestä14.3.2019 19.26
Haagan puukotuksessa uusi käänne – myös lastensuojelun toiminta tutkitaan11.3.2019 16.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat