Puheenaihe

Siskonpeti-näyttelijä Niina Lahtinen vei 1-vuotiaan päiväkotiin ja suuttui paheksunnasta – HS: "Kukaan ei kysy ministerimieheltä"

Niina Lahtinen

Toni Forssell

Näyttelijä Niina Lahtinen on tuohtunut siitä, kuinka pienten lasten äitejä paheksutaan, jos he tuovat lapsensa hyvin nuorina päiväkotiin.

Lahtinen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että hänen molemmat tyttärensä aloittivat päiväkodin vuoden ikäisinä.

– Minua kritisoitiin ja päiväkodin vanhempainiltaan kutsuttiin psykologi puhumaan siitä, että yksivuotiaan paikka ei ole päiväkodissa. Minun teki mieli vastata, että minun paikkani ei myöskään ole loputtomiin himassa, hän sanoi HS:lle.

Keskustelu vanhempainvapaiden jakamisesta on saanut Lahtisen "ihan kierroksille". Hän on järkyttynyt tavasta, jolla tasa-arvo toteutuu.

– Pienten lasten päivähoitoasioissa vastuu ja syyllistäminen lankeavat lähinnä naisille. Kukaan ei kysy ministerimieheltä, että kuka hänen lapsensa hoitaa, naisministeriltä kyllä kysytään, Lahtinen kertoi haastattelussa.

Niina Lahtinen tunnetaan Siskonpeti-sarjasta, jonka sketsit käsittelevät muun muassa vanhemmuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Naisyrittäjät: 12 000 euron vauvalasku katettava verovaroin – "Vaikuttaa myös miesten työllistymiseen" 15.3.2019 20.00
Yritysten suhtautumisessa työntekijän lapsiperhearkeen on luultua laajempi vaikutus – "Näkyy veroeurossa"17.3.2019 20.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat