Paikalliset

Voimat yhteen ja Siuntionjoki kuntoon: "Aivan erinomainen hanke"  

Länsi-Uudenmaan Vesi ja Ympäristön Sini Pöytäniemi työskentelee nyt Siuntiojoki 2030-hankkeen projektipäällikkönä. Siuntiolainen Kari Vierinen näytti Pöytäniemelle torstain vesistöillassa mistä talvisin löytyvät 11 metriä korkeat jääpuikkomuodostelmat.

Kai Jauhiainen

– Aivan erinomainen hanke, suitsutti siuntiolainen Kari Vierinen torstaina Siuntion kylpylässä Siuntionjoki 2030-hankkeen vesistöillassa.

– Hieno hanke kunhan vain rahat eivät mene hukkaan vaan todellisia tuloksia syntyy, pohti siuntiolainen Pekka Keinonen.

Keinonen tutki seinille levitettyjä vesistökarttoja.

– Tuossa minä kalastin aikoinaan ja ne kalat olivat niin pahanmakuisia etteivät ne kelvanneet kissallekaan. Siitä on tosin 30 vuotta, muisteli Keinonen ja osoitti seinäkartasta Karhujärven laskujokea.

– Se meitä eniten harmittaa, että Nummelan jätevedenpuhdistamon vedet valuvat sitten tänne Siuntionjokeen, kertoi siuntiolainen Tina Perklen.

Torstain vesistöillassa esiteltiin tämän vuoden alussa käynnistynyttä Siuntionjoki 2030-hanketta. Kuuden vuoden mittaisen hankkeen aikana on tarkoituksena suunnitelmallisesti parantaa koko Siuntionjoen vesistön tilaa kuntien, yritysten, asukkaiden, yhdistysten ja mökkiläisten yhteistyönä.

Torstain vesistöiltaan tuli noin 50 siuntiolaista. Tilaisuuden avasi Länsi-Uudenmaan Vesi ja Ympäristön toiminnanjohtaja Jaana Pönni. Tämän jälkeen Siuntion kunnan ympäristöpäällikkö Anu Hynninen kertoi Siuntionjoen vesistöalueella käynnissä olevista hankkeista.

– Siuntion kunta panostaa melko paljon vesiensuojeluun ja huolellinen suunnittelutyö on tärkeää. Konkreettisena tavoitteena on, että vesien tila olisi hyvä vuoteen 2027 mennessä, kertoi Hynninen.

Siuntionjoki 2030-hankkeen projektipäällikkönä on LUVY:n Sini Pöytäniemi. Vuosina 2019-2024 Siuntionjoki 2030-hankkeen perusrahoitus on 880 000 euroa ja lisäksi on nyt haettu Uudenmaan ELY-keskukselta 125 000 euroa. Kokonaistavoitteena on, että kuuden vuoden aikana hankkeeseen käytettäisiin noin 1,7 miljoonaa euroa.

Nyt alussa selvitetään tarkkaan jo olemassa olevat tiedot ja kunnostustoimenpiteet, jotta itse hankkeessa päästään toteuttamaan uusia toimenpiteitä.

– Me emme halua tehdä mitään, mitä muut ovat jo tekemässä, kertoi Pöytäniemi.

Torstaina myös LUVY:n vesistöasiantuntija Katja Pellikka kertoi Siuntion kunnan alueen vesistöistä.

Lisää tietoa projektista saa verkosta osoitteesta www.siuntionjoki.fi.

Arvokas

taimenjoki

Siuntionjoki lasketaan valtakunnallisesti arvokkaisiin maisema-alueisiin.

Se on yksi Uudenmaan luonnontilaisimmista jokivesistöistä - ellei peräti luonnontilaisin.

Joessa on säilynyt luontaisesti lisääntyvä alkuperäinen meritaimenkanta.

Alajuoksulta läheltä Pikkalanlahtea on tavattu saukkoa. Joessa on tavattu myös jokihelmisimpukkaa ja vuollejokisimpukkaa.

Siuntionjoki 2030-hankkeen vetäjänä ja koordinoijana on Länsi-Uudenmaan Vesi ja Ympäristö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Yksi kauneimmista ja erityisimmistä jokivesistöistä Uudellamaalla" – Siuntionjoki-sopimuksen allekirjoitus on perjantaina17.1.2019 19.30
40 000 euroa vuosittain Siuntionjoki-hankkeeseen – Hankkeen kautta voidaan päivittää Enäjärven hoitosuunnitelma11.10.2018 18.06
Siuntionjoki voidaan vielä pelastaa 25.4.2016 11.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat