Paikalliset

Huhtikuun alkupuolella viisi tilaisuutta – uudesta rautatiestä pidetään esittelyilta Vihdissä 11.4.

Uudesta nopeasta junayhteydestä Helsingin ja Turun välillä järjestetään huhtikuun alkupuolella viisi yleistötilaisuutta.

VR / Ville Rinne

Helsingin ja Turun välille suunnitellusta nopeasta junayhteydestä pidetään huhtikuun alkupuolella viisi yleisötilaisuutta.

Vihdin tilaisuus järjestetään torstaina 11.4. klo 18-20 Vihdin lukion auditoriossa (Hiidenvedentie 3 Nummela).

Tähän tunnin juna-hankkeeseen kuuluvan Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelu on ollut käynnissä viime vuoden kesästä alkaen.

Espoon ja Salon välinen oikorata lyhentää suunnitelmien mukaan Helsingin ja Turun välistä matka-aikaa sekä tuo uusia mahdollisuuksia alueiden kasvuun ja kehitykseen

Espoon ja Salon välille suunnitellaan noin 95 kilometriä kokonaan uutta rautatieyhteyttä.

Kirkkonummen yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 2.4. klo 18-20 Veikkolan seurakuntakodissa (Kisapolku 1, Kirkkonummi).

Espoossa hanketta esitellään torstaina 4.4. klo 18-20 valtuustosalissa (Espoonkatu 5) ja Salossa tiistaina 9.4. klo 18-20.30 Salon lukion tiloissa (Kaherinkatu 2).

Lohjalla ratahankkeen suunnitelmia esitellään keskiviikkona 10.4. klo 17.30-20 Laurentius-salissa (Kirkkokatu 6).

Näissä tilaisuuksissa kerrotaan suunnittelun etenemisestä ja esitellään suunnitelmaluonnoksia. Kuntakohtaisissa tilaisuuksissa keskitytään erityisesti kyseisen kunnan alueen suunnitelma-asioihin.

Tilaisuuksien päätteeksi yleisöllä on mahdollisuus keskustella suunnittelijoiden kanssa ja ottaa kantaa suunnitelmaluonnoksiin. Tilaisuuksissa on nähtävillä hankkeeseen liittyviä karttoja.

Lisätietoa hankkeesta on Väyläviraston verkkosivuilla: https://vayla.fi/kaikki-hankkeet/espoo-salo-oikorata

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vihdin ja Lohjan kisa Tunnin junan asemasta pysyy auki – vasta liikennöitsijä päättää, pysähtyykö nopea juna Lempolassa vai Höytiönnummella11.3.2019 09.41
Tunnin juna toteuttamista varten hankeyhtiö – Lohja ja Vihti mukana edistämässä yhtiön perustamista ja pääomittamista3.2.2019 07.10
Tunnin juna: Espoo - Salo -oikoradan suunnittelu alkaa nyt5.1.2018 08.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat