Paikalliset

Elämän kovin kisa – Nummelan Kisaajien Nea-Amanda Heinola olympiavoittajien kanssa samaan altaaseen

Nea-Amanda Heinola ui Helsinki Swim Meetissä 200 metrin sekauinnin sekä 50 ja 100 metrin vapaauinnin.

Janne Ahonen

Nummelan Kisaajien uimari Nea-Amanda Heinola, 18,pääsee testaamaan vauhtinsa maailmanluokan tähtien rinnalla Mäkelänrinteen uimahallissa 1.-2. huhtikuuta järjestettävässä Helsinki Swim Meetissä.

Heinola on ilmoitettu 200 metrin sekauintiin, 50 ja 100 metrin vapaauintiin. Lähtölistoilla 200 metrin sekauinnissa on kolminkertainen olympiavoittaja Katinka Hosszu ja 50 metrin vapaalla olympiavoittaja ja ME-nainen Sarah Sjöström.

– On se aika hauskaa päästä uimaan maailmanhuippujen kanssa, vaikka vauhti onkin vielä aika paljon kovempaa. Katinka on ollut itselle esikuva, sillä hän on vahva sekauimari, Heinola kertoo innoissaan.

– Kovassa seurassa yritän päästä mahdollisimman lähelle omia ennätyksiä.

Valmentaja Esa Sievinen korosti tapahtuman merkitystä kokemuksena.

– Se on kyllä hieno juttu meille kaikille uinti-ihmisille, että kotimaassa saadaan tuollainen kisa aikaan. Hyvähän se on nuorelle uimarille nähdä, missä maailmalla mennään, Heinolan valmentaja Esa Sievinen totesi.

Viime vuonna Heinola voitti lyhyen radan SM-kisoista kolme kultamitalia, hopean ja pronssin.

Menestyskauden jälkeen talven pidempi harjoittelujakso on sujunut konkarivalmentaja Sievisen mukaan erinomaisesti, sillä lupaava uimari on ollut terveenä ja päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti.

– Moni osa-alue on parantunut. Varsinkin sekauinnissa rintauinti on mennyt huomattavasti eteenpäin. Ja kestävyys on lisääntynyt, Sievinen luetteli.

Kautensa Heinola avasi viime viikonloppuna Turussa, mutta kova harjoittelu painaa vielä.

– On uitu tosi kovaa. Ajallisesti ei vielä voi odottaa sillä tavalla vielä mitään, vaan kisoja on käytävä tässä läpi. Nyt on löysennetty tämä viikko ja pikkaisen otettu kuntoa esille, Sievinen totesi.

– Siellä kunto muhii ja tulee kyllä esille aikanaan, Sievinen painotti.

Päätähtäin on asetettu kesän pitkän radan SM-kisoihin, jotka käydään Leppävaaran maauimalassa 27.-30.6.

– 200 metrin sekari on varmaankin päämatka ja 100 metrin vapaauinti toinen, Heinola totesi.

Maajoukkueuimareihin kuuluva Heinola mielii myös heinäkuun lopulla Etelä-Korean Gwangjun MM-kisoihin.

Kisoihin päästäkseen on alitettava 13.6. mennessä aikarajoja, jotka eivät ole kuitenkaan Uimaliiton valinta

järjestelmässä kiveen hakattuja.

– Kyllä hyvillä uinneilla on hyvä mahdollisuus päästä MM-kisoihin. Jonkun verran pitää ennätyksistä saada parannettua, mutta viestijoukkueen mukaan on mahdollisuus päästä jo reilun kymmenyksen parannuksella 100 metrin vaparissa, Heinola kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kausi päättyi kuuteen PM-mitaliin – Nea-Amanda Heinola alitti kuudentena suomalaisena 55 sekuntia 100 metrin vapaauinnissa11.12.2018 11.00
’’Nyt meni kyllä yli odotusten’’– Nummelan Kisaajien Nea-Amanda Heinola rohmusi kolme SM-kultaa, hopean ja pronssin19.11.2018 21.00
Nea-Amanda Heinola koki nuorten olympialaiset ja haluaa Tokion 2020 olympiakisoihin: Jokainen veto vie kohti unelmaa8.11.2018 08.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat