Urheilu

Lyökö Naisleijonat eduskuntavaalit tv-katsojaluvuissa? – "Uskon, että me voitetaan sekin"

Naisleijonat teki historiaa voitettuaan jääkiekon MM-välierissä Kanadan 4–2. Sunnuntai-iltana Suomi pelaa ensi kertaa MM-kisojen finaalissa. Vastaan tulee Yhdysvallat kello 20.

– Nyt ei löydy vielä kauheasti sanoja. Ei vielä tajua, mitä on oikein tapahtunut, kommentoi Suomen hyökkääjä Noora Tulus voittopelin jälkeen.

Alkusarjassa Suomi hävisi Kanadalle 1–6. Välieräottelussa Suomi kykeni pelaamaan Kanadaa vastaan tasapäisesti ja tuloksena oli voitto.

– Ihan yhtä hyviä ne kanadalaiset olivat, mitä alkusarjassakin. Me ei pelattu vaan alkusarjassa hyvää peliä niitä vastaan. Nyt laitettiin kaikki peliin ja homma toimi, Tulus sanoi.

Suomi pelasi välieräottelussa fiksusti.

– Laitettiin nöyrästi vain kiekkoa vastustajan päätyyn, eikä ruvettu tuomaan omiin päin, koska tiedettiin, että vastustaja on hyvä riistopelaamisessa, arvioi hyökkääjä Petra Nieminen.

Niemisen mukaan kanadalaiset rupesivat hermoilemaan, kun Suomi tasoitti ja meni johtoon.

– Olivat kyllä hermostuneita. Huomasi, että he turhautuivat koko ajan, jos otti kovempaa osumaa ja laittoi kiekkoa päätyyn. Kyllä heidän naamastaan näki, että he turhautuivat.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

MM-finaali on kaikille suomalaispelaajille uusi kokemus.

– Pitää yrittää saada kyllä nukuttua. Unta tarvitaan, että huomenna taas tekisi sen. USA:ta vastaan meidän on pelattava samalla lailla. Laitettava nöyrästi kiekkoa viivojen yli ja mennä maalille kovaa. Ensi peliin saa laittaa ihan kaiken, mitä kropasta löytyy. Sen jälkeen ei tarvitse enää jossitella, Nieminen totesi haasteesta.

Tuluksen mukaan USA:lla ja Kanadalla ei ole paljoa eroa.

– Molemmat on tosi vahvoja kiekon kanssa. Kanadalla saattaa olla ehkä parempi maalivahtipeli. Molemmat on hyviä joukkueita ja meidän täytyy onnistua huomenna yksilöinä ja joukkueena.

MM-finaali alkaa sunnuntaina kello 20. Samaan aikaan tv:ssä jännitetään eduskuntavaalien tulosiltaa. Voittaako Naisleijonat eduskuntavaalilähetyksen tv–katsojaluvuissa?

– Vaikea sanoa. Toivotaan, kommentoi Tulus.

Nieminen uskoo voittoon sekä MM-finaalissa että tv-katsojaluvuissa.

– Kyllä mä uskon, että me voitetaan sekin.

Lue myös: Näin USA hehkuttaa ennakkoon Naisleijonia – Maalivahti: "Tiedän, miten kova Noora Räty on"

Teksti: Otto Palojärvi, Espoo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat