Paikalliset

Nummelan Judo menestyi erinomaisesti järjestämissään SM-kisoissa

Robin Pajusen tatamin pintaan painanut Nummelan Judon Henri Määttä uusi Suomen mestaruutensa miesten 66 kilon sarjassa.

Nina Paloheimo

SM-kilpailuja isännöinyt Nummelan Judo oli viikonlopun menestynein seura Nummelanharjun koululla, kun sen judokat saavuttivat kolme mestaruutta, kolme hopeaa ja yhden pronssin.

Henri Määttä otteli hallussaan olleen Suomen mestaruuden tänäkin vuonna miesten 66 kilon sarjassa ja velipoika Arttu Määttä 73-kiloisten sarjassa. Suomen mestaruuden kamppaili myös 60-kiloisten Tommi Valtonen.

Jannika Hellgrén palasi harjoittelu- ja kisatauolta suoraan hopeamitalile 52-kiloisten naisten sarjassa ja juuri alle 21-vuotiaiden Eurooppa cupin pronssia otellut Oskari Mäkinen sijoittui myös SM-hopealle.

NuJu:n mitalitili täydentyi Venla Laihon pronssilla 57-kiloisten sarjassa.

21-vuotiaiden Suomen mestari Oskari Mäkinen joutui tunnustamaan 81-kiloisten sarjassa helsinkiläisen Aku Laakkosen tällä kertaa paremmakseen.

– Aku on tuttu kaveri. Olemme otelleet SM-kisoissa ja muissakin kilpailuissa monet kerrat. Voitot tuntuu menevän edestakaisin, Mäkinen naurahti.

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä nuori lupaus Mäkinen siirtyy pian 23-vuotiaiden sarjaan.

– Nämä SM-kisat ovat olleet hyvä mittari siitä, miten pärjään aikuisissa, ja mikä on kunto kauden pääkisoja ajatellen, judoka kertoi.

Tavoitteena on treenata mahdollisimman paljon ja pysyä ehjänä.

Mäkisen kauden tärkeimmät kilpailut ovat vasta edessä, sillä hän tavoittelee parastaan nuorten Euroopan mestaruus- ja maailmanmestaruuskisoissa.

Nuorella miehellä on maltti mukana kaikessa. Asiat saavat edetä rauhassa, ja Mäkinen suuntaa katseet aina yhteen kisaan kerrallaan.

– Tavoitteena on treenata mahdollisimman paljon ja pysyä ehjänä, Mäkinen toteaa.

Jannika Hellgrén osallistui ensimmäisiin kisoihinsa loukkaantumisensa jälkeen. Nuori 52-kiloisissa otteleva Hellgrén oli palannut vasta kaksi viikko sitten harjoituksiin, joten SM-hopea maistui hyvälle.

– Minulla oli otteluissa se viisi prosenttia jäljellä, mitä vastustajilla ei ollut. Olen tosi iloinen, että kuntoni on näin hyvä. Oli todella mahtava fiilis olla mukana, Hellgren kiitteli.

Sunnuntaina miesten joukkuekisasta ei puuttunut draamaa ja jännitystä.

NuJu lähti alunperin nelihenkisellä joukkueella kisaan, mutta Oskari Mäkinen loukkasi kyynärpäänsä alkuerissä, ja joukkue jatkoi Arttu sekä Henri Määtän ja Martti Puumalaisen kesken aina finaaleihin asti.

– Joukkuekisat ovat viihdyttäviä ja jännittäviä. Miehet taistelivat hienosti vajaalla miehistöllään, kiitteli NuJu:n kilpailupäällikkö Jukka Sala.

Sovelletun judon kisat käytiin sunnuntaiaamuna.

– Siellä tunnelma on aina välitön ja hauska. Hymy ei hävinnyt häviämistenkään myötä, hyväntuulen kisa, Sala kommentoi.

Judoliiton puheenjohtaja Marko Laaksonen kiitteli avajaispuheessaan Nummelan Judoa sen aktiivisesta toiminnasta ja harrastajamäärän kasvusta sekä huipulle tavoittelevista nuoristaan.

Nummelan Judo on ollut aktiivinen kisajärjestäjä. Puheenjohtajan mielestä vihtiläiset olivat oikea seura järjestämään myös ensimmäiset SM-tason kilpailunsa. NuJu on saanut aina kiitosta järjestelyistään.

– Kun keinot loppuvat, otetaan konstit käyttöön. Tämä varmasti kuvaa Nummelan Judon seuran identiteettiä erityisen hyvin, puheenjohtaja Laaksonen totesi.

Kaikki tulokset: https://www.judonsm.fi/tulokset/

Nina Paloheimo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat