Paikalliset

Esmila Japanin kiertueelle – lähtökonsertti pidetään Vihdin kirkossa 24.4.

Vuonna 1977 perustettu Espoon Mieslaulajat esiintyy Vihdin kirkossa 24.4.

ESMILA

Suomen ja Japanin diplomaattisuhteista tulee kuluneeksi 100 vuotta toukokuussa, jolloin Japanissa juhlitaan maittemme hyviä suhteita lukuisissa tilaisuuksissa. Espoon Mieslaulajat Esmila on saanut kutsun kolmeen Japanin kaupunkiin juhlistamaan diplomaattisuhteiden merkkivuotta.

Tokion suurlähetystö on hyväksynyt konsertit osaksi 100-vuotisjuhlallisuuksia.

Ensimmäinen konserttipaikka on Ohnanin maaseutumainen kaupunki, jossa väestötiheys on puolet Vihdin väestöstä. Ohnan sijaitsee noin 500 kilometriä Vihdin ystävyyskaupungista Fukuista etelään.

Toinen konsertti on 270 000 asukkaan Hakodatessa, 1400-luvulla perustetussa satamakaupungissa. Hakodaten Suomi-seuran, Hakodaten Mieskuoron ja Hokkaidon Suomi-seuran järjestämä konsertti on 23.5., jolloin tulee kuluneeksi tasan 100 vuotta siitä, kun Japani tunnusti Suomen itsenäisyyden.

Kolmas konsertti pidetään kahden miljoonaan asukkaan Sapporossa. Kaupunki muistetaan vuoden 1972 talviolympialaisista ja että viime helmikuussa kaupunkiin pystytettiin lumesta rakennettu 17 metriä korkea täydellinen kopio Helsingin tuomiokirkosta. Juhlallisuuksista johtuen Esmila pääsee esiintymään Sapporon sinfoniaorkesterin kotisaliin musiikkitalo ”Kitaraan”.

Sali on verrattavissa Helsingin musiikkitaloon, jonka akustiikka on saman insinööritoimiston suunnittelema. Sapporon musiikkitalossa on myös urut, joten Esmilan säestäjänä toimiva musiikin tohtori Ville Urponen pääsee esittämään siellä omaa ohjelmistoaan.

Pääosa Esmilan ohjelmistosta koostuu vuosisadan vaihteen sävellyksistä ennen ja jälkeen itsenäistymisen. Sibeliuksen Terve Kuu, Sortunut ääni, Venematka ja Finlandia esitetään kokonaisuudessaan. Madetojan De profundis, Valket kaupungit sekä Kuulan Virta venhettä vie ja Illalla.

Esmila on tilannut nuoren polven säveltäjä Mikko Sidoroffilta neliosaisen teoksen ”Lauluja onnesta”, joka on sävelletty Saima Harmajan, Lauri Viidan, Eino Leinon ja Lauri Pohjanpään runoihin.

Teoksen ulkomainen kantaesitys pidetään konserttikiertueella Japanissa ja kotimainen kantaesitys Esmilan 40-vuotiskonsertissa Tapiolassa 12.10. Kuoro esittää joitakin lauluja myös Japanin kielellä.

Odotukset Esmilan vierailua kohtaan ovat Japanissa korkealla useastakin syystä.

– Yksi syy on se, että olemme kaikilla vierailupaikkakunnilla ensimmäinen esiintyvä suomalainen kuoro. Olemme iloisia, että voimme järjestää lähtökonsertin erinomaisissa olosuhteissa Vihdin kirkossa, jossa on hyvät urut, hyvä akustiikka ja asiantunteva yleisö, joka osaa antaa rakentavaa palautetta, sanoo kuoronjohtaja Helge Kõrvits.

Esmilan Japaniin lähtökonsertti Vihdin kirkossa keskiviikkona 24. huhtikuuta kello 19. Kuoroa johtaa diplomikuoronjohtaja Helge Kõrvitssäestäjänä musiikin tohtori, urkutaiteilija Ville Urponen. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa ovelta ja esmila.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat